mynewspapers.net

Hur justera vattennivån på en ismaskin

Hur justera vattennivån på en ismaskin


Många drycker smakar bättre med isbitar, men om din ismaskin inte är producera is ordentligt, du kan sluta med allt från ingen is till en solid platta av is. Justera vattennivån på ice maker är en snabb lösning som kan lösa många av dina ice produktionen problem. Om du har låg vattentryck, eller en läcka i din ismaskin, du behöver mer omfattande reparationer och/eller att kalla en underhåll tekniker. För grundläggande problem med storlek och produktion av din is, bör justera vattennivån dock vara tillräckligt.

Instruktioner

• Pop framsidan av din ismaskin--om det finns en framsidan--med en platt skruvmejsel.

• Slå liten justering ställskruven på övre, mellersta högra sidan av din ismaskin hälften av en sväng med en Phillips eller platt huvud skruvmejsel, beroende på skruven din ice maker har. Vrida skruven medurs minskar vattennivån och vrida det moturs ökar vattennivån.

• Ersätta omslaget på din ismaskin och följa ice utdata. Du kan behöva upprepa stegen ovan för att nå din önskad nivå av ice produktion.

• Koppla ur ditt kylskåp och dra ut ismaskin genom att ta bort den från dess krokar eller att skruva loss den från nedan, och placera den i diskhon för eventuell kvarvarande is att smälta.

• Pop framsidan av din ismaskin med en platt skruvmejsel. Om det finns en skruv i mitten av locket, Använd en Phillips huvud skruvmejsel att ta bort den.

• Manuellt köra vad DavesRepair.com kallar en "skörd cykel" test, av greppa den cirkulära ejektorn och vrida den medurs tills du hör ett klickljud. Provcykeln kommer att köras, se bara till att is-sensing spaken, eller borgen, har utrymme att höja och sänka under provningen.

• Beroende på resultatet av isen utgång från ditt test köra, nu kan du ställa in vattennivån med samma skruv teknik som anges i avsnitt 1, steg 2 ovan. Kör en annan testcykel när du är klar med justeringarna ice maker för att vara säker is är tillfredsställande.

• Placera locket tillbaka på ice maker, returnera den till sin position i kylskåp och plug kylskåpet igen.