mynewspapers.net

Hur justera tummen Växelreglage

Hur justera tummen Växelreglage


Gammaldags tummen reglage finns på bergcyklar med äldre och moderna touring eller beach cruiser stil cyklar. Tumme Växelreglage har en ratt som du trycker med tummen att flytta växelförare och växlar. Till skillnad från sina moderna motsvarigheter, tummen Växelreglage vanligtvis har inte fat skadereglerare på shifter, men justeras på rattarna på växelförare.

Instruktioner

• Rida cykel och SKIFT genom alla de redskap, att notera om det missade SKIFT eller någon kedja slipning på framväxel buren.

• Gå till den bakre växelföraren tillbaka och hitta den punkt där kabeln kommer in enheten. Leta upp svart urtavla fat och vrid det ett kvarts varv medurs för att dra åt skiftande. Vrid det medurs om det missade förskjutningar av tummen Växelreglage. Rida och skiftar genom växlarna igen för att testa justeringen. Om redskap skifta fortfarande inte drabbar alla redskap, göra en annan kvarts varv medurs justering. Fortsätt tills shifter går genom alla redskap.

• Gå till framväxel och leta upp de två skruvarna på baksidan av enheten. Skift så kedjan är på stor kedja ring. Titta bakifrån för att se om kedjan slår växelföraren bur sidorna. I så fall vända nedre skruven ett kvarts varv motsols.

• Åka och testa Växelreglage på vänster sida av styret. Driva det alla väg ut och kontrollera att kedjan rör sig över kedjan ringarna och det finns ingen slipning mot buren. Om det är slipning, vrida ställskruven en annan kvarts varv moturs och testa igen.