mynewspapers.net

Hur justera strålkastarna på en Mazda6

Hur justera strålkastarna på en Mazda6


Mazda 6 är en mitt-storlek, prisvärd bil som tillverkats sedan 2002. Liksom de flesta moderna fordon levereras Mazda 6 med en mängd säkerhetsfunktioner. Alla är bekanta med säkerhetsfunktioner som säkerhetsbälten, krockkuddar och deformationszoner, men många har utsikt över en av de viktigaste säkerhetsfunktioner på en bil: strålkastarna. Om lamporna inte är korrekt linje, du kan uppleva dålig natt körförhållanden, eller andra kanske inte ser du kommer eller kan även vara förblindade av lampor att lysa för högt. Lyckligtvis, Mazdas strålkastare kan lätt justeras med den genomsnittliga gör-det-Självaren.

Instruktioner

• Parkera Mazda 6 en fot från en stor vägg eller garage dörr. Du behöver 25-fot av rummet för att backa upp; marken bör vara nivå för att möjliggöra korrekt anpassning av balken.

• Markera väggen med målartejp längs axeln pekar av strålkastarna. Första hand en remsa tejp horisontellt över väggen, börjar mitt i förarens sida lins och sedan flytta över till passagerarsidan centrum. Placera en liten vertikal remsa direkt framför varje ljus--detta kommer att skapa två korsformade bull's ögon för att sikta ändamål.

• Tillbaka Mazda 6 upp 25 fot och slå på strålkastarna. Bestämma vad behöver justeras genom att se där varje bom träffar väggen. Båda strålkastarna ska slå två inches under den horisontella remsan av tejp. Passagerarsidan ska också slå på vertikala strip (framför den). Förarens sida bör falla två inches till höger, för att undvika bländande mötande trafik.

• Öppna motorhuven och lokalisera justerskruvarna: dessa kan hittas på toppen-centrum och sida-centrum strålkastare församling. Dessa två skruvar styra de lodräta och vågräta riktningarna av balkar. Använd en vanlig skruvmejsel för att anpassa var och en tills ljuset träffar önskat Markera på väggen. Stäng motorhuven.