mynewspapers.net

Hur justera motorcykel förgasarna på en Honda 1100cc

Hur justera motorcykel förgasarna på en Honda 1100cc


Honda 1100cc väg cykel producerades i flera modeller som innehåller den äldre CB1100 serien och nyare Shadow 1100-serien. Alla har twin-cylindrar och dubbla 36mm Keihin förgasare. Ett antal komponenter omfattar de bränsle-relaterade system på din 1100cc Honda motorcykel. Om luftfilter och bränslefilter är rena och gaswiren är i god form, kan du ringa i prestanda genom att justera förgasare. Den första arbetsplanen har tillgång till förgasare, under ryttarens sits. Du tar bort sätet för att justera förgasare på en Honda 1100cc motorcykel.

Instruktioner

• Parkera motorcykeln i ett ventilerat utrymme. Dra de plast kapitäler på tomgång justerskruvarna på utsidan av höger och vänster förgasaren för hand. Beroende på motorcykeln, kan locken vara svart, röd eller gul, och om diametern på en dime. Sätt lock på en arbetsbänk eller ur vägen för att hindra dem från att bli trampade på eller missriktad.

• Slå på tomgång justerskruv på högra förgasaren medurs med en skruvmejsel fram till är det är helt stängd. Vrid skruven motsols 2 1/2-svängar, vilket är standardinställningen. Gör samma sak med inaktiv skruven på vänster förgasaren.

• Starta motorcykeln och låt motorn till värma upp till normal arbetstemperatur. Detta bör ta cirka fem minuter.

• Leta upp gaspedalen-stoppskruven vid basen av gasspjället spaken mellan förgasare. Vrida throttle handgrepp några gånger och märker spjäll spaken rotera upp och återgår till tomgång.

• Ställ in en 5mm-uttaget på en socket extension och ratchet. Placera uttaget på gaspådrag-stoppskruven och observera den motorcykel varvräknare. Rotera spjäll-stop skruven medurs eller moturs tills varvräknare läser 1300 rpm.

• Justera den sysslolös med skruvmejsel, börjar med den högra förgasaren. Aktivera inaktiv skruven sakta medsols eller motsols i en fjärdedel steg medan du lyssnar till motorvarvtal. Tanken är att fastställa inaktiv justeringen till den punkt där tomgångsvarvtalet är toppnotering.

• Aktivera sysslolös justerskruv vänster förgasaren medurs eller moturs en fjärdedel i taget tills du hittar den punkt där tomgångsvarvtalet är nådde.

• Vrida gasen handtaget flera tid och tillåta att motorn återgår till tomgång. Observera den varvräknare behandlingen. Vrid spjäll-stop skruven medurs eller moturs med uttag och ratchet som behövs tills varvräknare läser 1100 rpm.

• Stänga motorn. Återanslut ryttarens sits på motorcykeln. Ta en provtur och observera om motorns prestanda är smidig och konsekvent från stopp och genom varje redskap.

• Justera tomgång inställningarna på varje förgasare i en åttondel steg: moturs om gasrespons är långsamt från ett stopp och medsols om svaret är långsam när skifta upp genom växlarna. Provtur cykeln efter varje justering. Sätt tillbaka locken på tomgång skruvarna när gjort. De ska fortfarande vara där du skapade dem.