mynewspapers.net

Hur justera Master koppling kabeln på en Honda 125CC

Hur justera Master koppling kabeln på en Honda 125CC


Kopplingen på en 125CC Honda--måste som med de flesta någon cykel--helt lösgöra motorn när spaken dras eller cykeln kommer att krypa fram och skiftande kan bli svåra. Också, det måste engagera sig fullt ut motorn när spaken släpps eller cykeln kommer att bli bestulna på dess full effekt och kopplingen kommer att bära sig själv tidigt. Små justeringar kan göras på Kopplings handtag. Om mer justering krävs kommer du behöva justera den motsatta änden av kabeln.

Instruktioner

• Kopplingsspaken bör ha ungefär en halv tum av fri lek, mätt på utsidan slutet av spaken--i slutet med bollen formen för att förhindra att handen glider av.

• Ta bort smuts-protector omslaget från Kopplings handtag och kabel, om sådan finns.

• Lossa den runda låsmutter och vrid justeraren tills spaken har ungefär en halv tum av gratis spel. Dra åt låsmutter. Hand tight är bra.

• Titta mellan skaderegleraren och låsmutter. Om en hel del justeraren trådar visar, det är för långt ur sitt fäste och den andra änden av kabeln måste justeras. En fjärdedel tum av trådar visar är bra, en halv tum är för mycket.

• Om justeringsanordningen inte är ut för mycket, hoppa till steg sju, annars fortsätter här. Lossa den runda låsmutter och skruva skaderegleraren hela vägen in. Dra åt låsmutter. Detta kommer att ångra justeringen du just gjort. Oroa dig inte justeringen kommer att göras i andra änden av kabeln.

• I andra änden av kabeln lossa låsmutter, du måste skiftnycklar på detta syfte, och vrid justeraren tills Kopplings handtag har ungefär en halv tum av gratis spel. Dra åt låsmutter när gjort.

• Gå för en provtur. När kopplingsspaken dras, cykeln bör inte försöka krypa fram och kopplingen bör inte glider när fullt ut.