mynewspapers.net

Hur justera Harley Rear motorcykel chocker

Hur justera Harley Rear motorcykel chocker


Alla Harley-Davidson motorcykel stötdämpare delas in i tre kategorier: Standard, icke-justerbar yttre chocker; justerbara yttre chocker och Softail chocker. Styvheten i justerbar fjädring kan finjusteras med antingen en skiftnyckel skiftnyckel eller tryckluft. Softail chocker justeras oftast med en skiftnyckel skiftnyckel. Icke-justerbara stötdämpare måste bytas innan du kan justera dem. Du måste lyfta bakhjulet att ersätta dina stötdämpare eller för att justera stötdämparna på en Softail.

Instruktioner

• Kontrollera baksidan av din motorcykel noga för att leta efter stötdämparna. Stötdämpare ansluta den övre ramen av motorcykeln i swing arm genom ett hål i bakre fender.

• Identifiera din chocker är belagda med fjädrar eller är helt enkelt förreglad rör. Om du inte ser fjädrar, leta efter en air montering på dina stötdämpare top framsida. Om du ser en air montering och lufta fodrar, har du luft chocker. Om din chock är belagda i en källa, leta efter timglas skårorna på botten av stötdämpare. Om du ser skårorna, du har identifierat din våren adjuster cam och din chocker är mekaniskt inställbar. Om du har justerbar fjädring, identifiera varumärket. Om du ser varken Hack eller en luftventil, dina stötar är inte justerbar och måste bytas ut innan du kan justera dem.

• Kontakta tillverkaren av din justerbara stötdämpare eller webbplatsen att fastställa specifikationerna för styvheten av åkturen du förväntar dig att uppnå.

• Justera styvheten i din bil enligt tillverkarens specifikationer. Justera luft chocker genom att upphöja din Harley på en motorcykel jack tills dina bakdäck hänger så lågt som det går. Leta upp air suspension luftventilen på vänster sida av din cykel. Du kan behöva ta bort din vänstra sadelväska av regelsystem muttern inuti din fender med en nyckel till boxen och lossa bulten inuti din sadelväska med en hylsnyckel höja eller sänka lufttrycket i din luftfjädring med hjälp av en kompressor och luft mätare. Aldrig justera luft chocker till mindre än 10 eller mer än 15,9 kg tryck.

• Justera fjädring bak styvheten i mekaniskt justerbar fjädring med hjälp av en skiftnyckel skiftnyckel. Sätt in tången av skiftnyckel skiftnyckel i skårorna på våren adjuster cam. Vrid cam moturs för att uppnå en styvare rida. Alltid Justera höger och vänster chocker identiskt

• Tryck ner på baksidan av din motorcykel om du inte ser stötdämpare. Om det trycker ned och studsar tillbaka upp du äger en Softail.

• Justera chockerna på Softail. Ta bort höger sadelväska. På vissa motorcyklar, kan du också behöva bort avgassystem ljuddämpare eller ljuddämpare med en nyckel till boxen eller uttag.

• Höj din Softail på en motorcykel jack fram till de bakre däcket hänger så lågt som det går. Hitta de två bakre dämparna där de går med svängarm Softail. Du kanske behöver en ficklampa. Identifiera chock adjuster plattan.

• Lossa adjuster plattan låsmutter moturs med en nyckel till boxen. Vrid justeraren plattan medurs för en mjukare åktur och moturs för en hårdare. Åter dra åt låsmutter.