mynewspapers.net

Hur justera bakre bromsok

Hur justera bakre bromsok


Ett bromsok är den enhet som innehåller ett fordons bromsbelägg och kolvar. Bromsok kommer inte i direkt kontakt med fordonets bromsar; men satte de press på bilens bromsbelägg, som i sin tur förhindrar fordonets rotorer roterar, föra den till ett stopp. Om din bakre bromsok är på för hårt, kan de sätta för mycket press på bromsbelägg, orsakar din bromsar som slits snabbare.

Instruktioner

• Leta upp bromsok på ditt fordon. Den exakta platsen kommer att variera beroende på bilens märke och modell; Kontrollera med ditt fordons instruktionsbok för specifik information. Bakre bromsok blir nära fordonets bakhjulen.

• Använd en hylsnyckel ta bort bromsok montering bultar. Detta är de bultar som säkra bromsok till resten av bromssystemet. Kontrollera att bultarna är i gott skick. om de slitits ner eller rostiga, kan det orsaka fel mängd påtryckningar utövas på bromsbelägg. Ignorera alla slitna bromsok montering bultar och ersätta med nya genom att skruva dem på plats i medurs riktning.

• Kontrollera om flex slangen--som är knuten till den bakre bromsok--är vridna eller böjda. Enligt webbplatsen "2 Car proffs," denna slang överföringar "hydraulisk kraft från bil ramen till bromsok." Om slangen är böjd eller vriden, kan det orsaka bromsarna inte fungerar. När du har tagit bort bromsok montering bultar, kommer du att kunna rotera eller flytta bromsok så att flex slangen inte längre är ur form.

• Undersöka ytan på den bakre bromsok för sprickor, repor eller bucklor. Någon av dessa frågor kunde orsaka bromsok att utöva den olämpliga påtryckningar på bromsbelägg, vilket får dem att slitas fortare. Ta bort alla slitna eller skadade bromsok och ersätta med nya (kolla bilens instruktionsbok för varumärket förslag, eftersom inte alla fordon kräva samma storlek och stil).

• Titta på insidan ytan av den bakre bromsok; Detta är del av bromsok som håller bromsbeläggen och håller dem på plats. Beroende på vilken stil av bromsok i ditt fordon, kommer kuddar har antingen bultar eller klipp att säkra dem. Se till att dessa bultar eller klipp är intakt. Skadade delar kan orsaka problem i bromssystemet, så Ställ dem åt sidan och ersätta dem med nya delar (igen, kolla bilens instruktionsboken för varumärket förslag).

• Återställ den bakre bromsok. Med hjälp av en bakre bromsok Återställ verktyg, vrida försiktigt kolven tillbaka så bromsbeläggen passar inuti bromsok. Bromsok kolv kan också återställa genom att utöva påtryckningar på den med en C-clamp. Beslutet att använda ett visst verktyg eller en C-clamp varierar beroende på bilens märke och modell, så kolla med din instruktionsbok för specifika instruktioner på vilket verktyg som är rätt för din bil.

• Smörj bilens bakre bromsbelägg. Applicera ett tunt lager av fett till del av plattan som kommer i kontakt med skjutmått; Undvik att placera något smörjmedel på sidan av plattan som berör broms rotorn, eftersom detta leder till ineffektiva bromsar.

• Installera bromsok montering bultar när du har granskat de inre delarna av bromsok och gjort nödvändiga justeringar. Se till att du inte skruva in bultarna för hårt; Detta kommer att sätta för mycket press på bromsbelägg, vilket får dem att slitas fortare. Göra en visuell kontroll att se till att bromsok (och bromsbeläggen) inte kommer i direkt kontakt med broms rotorn. Du kan också testa detta genom att köra din bil. Om du hör något skrikande ljud, bromsok är troligen att använda för mycket press bromsbelägg och rotor. Använd en hylsnyckel för att lossa bultarna något.