mynewspapers.net

Hur jämför stämpel insamling priser

Hur jämför stämpel insamling priser


Frimärkssamlande är en traditionell och ärevördiga hobby. Priserna på stämplar varierar kraftigt, och ofta samlare vet inte hur man bedömer deras samling pris. Internet gör att jämföra frimärkssamlingar och sitt värde mycket lättare.

Investeringar

Samla frimärken bör inte vara om investeringen. Många av de stämplar som samlas in är värt bara vad en samlare betalat för dem. Några stämplar i din samling kan vara mer värd då du tar från deras inköpspris eller utseende.

Online stämpel kataloger

Hemsidor finns de katalog frimärkssamlingar. Dessa platser är vanliga och ger en bra och aktuell översikt över stämpel insamling världen. Webbplatser som StampCatalogue.org ger bilder och historien bakom objekt. Dessa webbplatser lista ofta de stämplar priser, beroende på kvalitet.

Offline stämpel kataloger

Största boken frimärkssamlande och en bra referens för samlare, är Scott Frimärkskatalog. Det visar bilder av varje stämpel, och listor ursprung och pris, baserat på den stämpeln kvalitet. Prenumerera på tidskrifter som specialiserat sig på frimärkssamling. De lista varje stämpel värde i tid och ge nyheter om din hobby.