mynewspapers.net

Hur jämför kajak specifikationerKajakerna finns i ett brett utbud av färger, material och storlekar. Kajakerna är indelade i tre kategorier: rekreations kajaker, havskajaker och whitewater kajaker. Överväga vilken typ av paddling du planerar att göra och sedan jämföra specifikationer bland andra kajaker av den typen.

Kajak material

Hur jämför kajak specifikationer


Kajakerna är gjorda av olika material. Havskajaker kan göras av kolfiber, Kevlar, glasfiber, plast eller trä. Whitewater kajaker och rekreations kajaker är oftast gjorda av plast. Plast är de mest slitstarka, men det är också den tyngsta av material. Kol är lätt, men det är de mest utsatta.

Skrovet och vikt viktgränserNär man jämför kajak modeller, kommer du se specifikationerna för torr vikt eller skrovet vikt. Detta är vikten av Tom kajaken utan varje redskap på båten. Kom ihåg att det också är den vikt som du kommer att bära eller fylla på ditt fordon. Viktgränsen är maxvikten kajaken kan säkert göra utan att äventyra säkerheten för passagerare eller flotation gränserna för kajaken.

Kajak längd och Cockpit mätningar

Kajakerna finns i en mängd olika längder och bredder. Havskajaker är den längsta; Whitewater kajaker är den kortaste. Bredden på kajaken avgör din hastighet och manövrerbarhet. Rekreations kajaker är bredare för extra stabilitet. De är emellertid inte effektiv för hastighet eller för lång kajak resor. Cockpit specifikationer är viktiga, eftersom det är där du kommer att sitta. Bredd och inre utrymme för dina ben och fötter bör övervägas i dina jämförelser. Rekreations kajaker har ett mycket större sittbrunn område. Whitewater kajaker har områdena minsta ben och fötter.

Kajak variansen i storlekar Per typ

Hur jämför kajak specifikationer


Kajaker i varje kategori varierar också beroende på längd och bredd. Det finns kortare, bredare whitewater kajaker för olika vatten hastigheter och manövrering taktik. Om du planerar att gå whitewater kajakpaddling, jämför sedan inre däckets höjd och längd, som en högre person kan kämpa för att passa hans fötter och ben bekvämt medan kajakpaddling. Havskajaker varierar i längd och bredd, beroende på vilken typ av resa som planeras: 1 till 2 timme, halv en dag, heldag eller övernattning utflykt. Långa, smala havskajaker tillåter högre hastigheter, men de har begränsat skrovet utrymme för lagring och kommer att känna sig osäker till en början paddlare. Bredare havskajaker har mer lagringsutrymme, kommer att känna mer stabil till nybörjare och är bättre för länge dagsutflykter eller över natten utflykter.

Kajak Extras att överväga

Hur jämför kajak specifikationer


Andra specifikationer som kajak är viktiga, exempelvis för flytkraft och lagring. Vissa typer av whitewater kajaker kan kräva en float eller skum infoga i aktern med float höjd. Havskajaker erbjuder en mängd olika alternativ för lagring, kläcka utrymme och däck slips downs. Avgöra om lagringsutrymme är nödvändigt, baserat på din kajakpaddling behov. Styrning eller roder mekanismer finns som alternativ på fritids eller havet kajaker.