mynewspapers.net

Hur jag växa macadamianötter från frö?

Hur jag växa macadamianötter från frö?


Macadamianötter växer på stora och yviga buskar som kan utvecklas till små träd om de inte beskäras. Macadamia träd som växer främst i den fuktiga regnskogen är infödda till regionen Queensland i Australien. I USA, träden växer bäst i Hawaii och Kalifornien, men kan växa var som helst måttlig med hög luftfuktighet. Macadamianötter kommer att växa från utsäde. men det kan ta mellan åtta och tolv år för anläggningen att producera nötter, enligt Kalifornien sällsynta fruktodlare.

Instruktioner

• Hitta ett utomhus plantering läge som får full sol och det är nära en byggnad eller väggen för att skydda trädet macadamia från vinden. Dessutom leta efter väldränerad jord som är mörk och rik.

• Lossa jorden till en 1-tums djup med en trädgård jordfräs verktyg eller en wide-tandad rake. Sticka 1/4 tum djupa hål i marken och placera ett macadamia frö i varje hål. Täck fröna med jord.

• Vatten i jorden tills den är helt fuktig men inte blöt. Efter den inledande plantering, vatten macadamia fröna en gång i veckan med 1 tum vatten varje gång, om ingen nederbörd har inträffat.

• Vänta sex månader efter plantering och tillämpa ett granulerade gödselmedel som är formulerad för citrusträd. Sprida gödseln runt basen av små macadamia träd i de priser som anges på gödselmedlets förpackning. Tillämpa en andra tillämpning av gödselmedel sex månader efter den första ansökan.

• Wrap små träd i klar plastfolie i slutet faller innan temperaturen sjunker under fryspunkten. Fäst till trädet med garn eller snöre. Låt plasten på tills temperaturerna stiga över befriande våren och sedan klippa det med sax.