mynewspapers.net

Hur jag svetsa en smidesjärn räcke?

Hur jag svetsa en smidesjärn räcke?


Smidesjärn räcken kan svetsas med hjälp av flera tekniker. Dessa inkluderar: forge svetsning, motståndssvetsning, oxyacetelene svetsning, skärmade metall bågsvetsning, thermit svetsning eller nedsänkt svetsning tekniker.

Gemensamma metoderSmidesjärn är en mjuk metall, så trycket gäller för ditt räcke under bågsvetsning bör vara precis tillräckligt för att skapa en stark union av bitar. Om använda skärmade metall båge svetsare, använda en låga svetshastigheten. Detta orsakar smltbadet bo flytande för en längre tid, så att gaser att fly och slagg partiklarna att stiga till ytan av svetsen för borttagning.

Forge Svetsning

Hur jag svetsa en smidesjärn räcke?


När forge svetsning smide, det måste upphettas till minst 732 grader Celsius. Som med de flesta svetsprocedurer, rengörs arbetsstyckena av någon smuts, fett, rost, färg och annat skräp.

Nedsänkt Arc

Om du vill svetsa Smidesjärn räcken med nedsänkt båge svetsare, använder samma filler svetsen och flux som för svetsning lågkolhaltiga stål (upp till 0,15 procent, säger "Moderna svetsning"). Också, under den första körningen, svetshastigheten bör hållas låg för att undvika weld porositet.