mynewspapers.net

Hur jag limma en Split sko sula?

Hur jag limma en Split sko sula?


Skor inte pågå för evigt och behöver repareras från tid till annan. Den vanligaste reparationen är fastställande av en split sko sula. Sulan består av två stycken--yttersulan och welt. Enligt den "sko guider anatomi av the Shoe," "yttersulan är den utsatta delen av sulan som är i kontakt med marken. Welt är en remsa av material som ansluter sig den övre delen av skon att sulan." En split sko ensam äger rum när welt separerar från yttersulan. Welt och yttersula kan oftast repareras genom att limma dem tillsammans med en sko reparation självhäftande.

Instruktioner

• Skär alla trasiga eller lösa trådar med en mattkniv och ta bort dem från området ska limmas. Ren området med en fuktig pappershandduk tills allt löst material, som skulle kunna begränsa den självhäftande bond, har tagits bort. Centrera yttersulan med welt att justera Sulan på skon. Inspektera kanten av två stycken för enhetlighet. Om kanterna av de welt och yttersula inte omgruppera, kan sko reparation klämmorna hålla dessa material tillsammans för att reformera justeringen.

• Gäller en generös mängd av sko reparation lim både welt och yttersulan med hjälp av en självhäftande applikatorn penseln. Hålla welt och yttersulan ihop och placera skon reparation klämmor runt hela Sulan på skon. Skarv av yttersulan bör vara ordentligt trycks ihop längs hela Split. Fastspänning processen kan trycka ihop några av limmet från denna söm, men det är OK.

• Skjut en sko träd inne i skon att behålla formen på skon. Ställ in skon upprätt så dess sula är i kontakt med en hård yta som ett golv. Täcka skon med en badhandduk för utfyllnad och sätta några tunga böcker ovanpå handduken att säkerställa yttersula och welt trycks ihop i centrum av skons sula. Följ de torkande tidberäkningar på etiketten av sko reparation limmet innan du tar bort klämmorna och bär skon. Använda ett fint slippapper för att ta bort häftmassa i ytterkanten av sko sula. Tryck upp den enda färgen med samma färg skokräm.