mynewspapers.net

Hur jag för att bygga en 18-volts Makita batteri?Makita har tillverkat elverktyg i nästan ett sekel, även om sladdlösa verktyg är en relativt ny innovation. Makita gör 18-volts batterier med nickelkadmium (NiCd), nickel metallhydrid (NiMH) och mer nyligen, litium jon (Li-ion) celler. Den kemiska sammansättningen av Li-ion celler och kravet att strömstöt brytare monteras i ackumulatorn packe innebär att batteriet byggs bäst av proffs. Återuppbygga en 18-volts Makita batteri NiCd eller NiMH celler är dock en måttligt lätt uppgift och är mycket billigare än att köpa ett nytt batteripaket.

Instruktioner

• Kontrollera etiketten på det yttre höljet av 18-volts Makita batteri att ta reda på om det innehåller NiCd eller NiMH celler. Är det bäst att bygga ett batteri som använder rätt typ av cell som milli-amp timmar (mAh) produceras är annorlunda och kan påverka driften av din enhet.

• Köpa 15 NiCd eller NiMH celler, beroende på för närvarande i din 18-volts Makita batteri. Varje NiCd eller NiMH-cellen producerar 1,2 volt så 18 dividerat med 1.2 är lika med 15. Cellerna är tillgängliga i de flesta elaffärer.

• Skruva loss locket från din 18-volts Makita batteri. Makita batteri täcker hålls på plats med små Phillips skruvarna, så använd en passande storlek skruvmejsel. Antal skruvar varierar beroende på typ av batteri som Makita gör fyra sorters 18-volts NiCd och NiMH batterier.

• Värm en lödkolv. Makita celler lödas på plats för att ge en mer säker anslutning. Placera i slutet av lödkolven på en cell terminal och låt lodet smälter. Det är bäst att börja högst upp på batteripaketet och arbeta ner så du har ett system på plats.

• När lodet smälter bort lödning och snabbt använda en liten skruvmejsel att spaken ut cellen innan lodet stelnar.

• Upprepa processen genom att röra vid alla cell terminaler med hjälp av lödning järn och levering cellen från batterifacket. När celler tas bort, stänga av lödkolven.

• Sätta cellerna åt sidan. Sätt in ersättare cellerna i batterifacket.

• Värm en lödkolv. Börja högst upp på batteripaketet och arbeta ner. Sätta i slutet av lödkolv och några löda på en cell terminal och låt det smälta. Ta bort lödkolv och löd så snart lödtenn smälter. Låt det härda sedan flytta till nästa terminal. Upprepa processen tills alla terminaler är lödda på plats. Stäng av lödkolven.

• Sätt på locket på Makita batteri. Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva i skruvarna.

• Anslut batteriet till din Makita laddare. Kostnad för en kort stund: halvtimme är bra. Detta garanterar bara att batterierna är laddade till samma nivå.

• Placera gamla celler i en plastpåse medan batteriet laddas. Du måste avyttra NiCd eller NiMH celler i en återvinning depå. De får inte placeras i din vanliga papperskorgen. Koppla bort batteriet från laddaren efter 30 minuter.