mynewspapers.net

Hur jag beskära en gammal camellia buske?

Hur jag beskära en gammal camellia buske?


Camellia (Camellia japonica) är en vintergrön buske som odlas i de svala, fuktig sura jordarna i sydöstra USA och coastal California. Den mörkt gröna bladen av camellia är attraktiv året. Det är dock de stora roselike blomningar som förekommer under de kallare månaderna som är det mest utstående särdrag. Kamelior är långsamt växande buskar som utför bäst när skyddade från den heta eftermiddagssolen. De har en lång livslängd för en buske och ibland behöva beskäras för att återuppliva buske. Stora rotsystemet hjälper en äldre camellia snabbt återhämta sig från en svår beskärning.

Instruktioner

• Välj en dag att beskära en gammal camellia buske efter camellia nyligen har blommat. Du kan också beskära mot slutet av perioden Blom, som är februari på de flesta platser. Camellia börjar ny tillväxt direkt efter blomningen perioden, så det är viktigt att beskära i rätt tid. Detta beror på att camellia blommar på nyare trä, så vänta tills senare under växtsäsongen att beskära kommer att minska antalet blommar nästa säsong.

• Skär de högsta och längsta grenarna först genom att skära dem tillbaka till den punkt där de går med en huvudstam. Denna metod kan du beskära kamelia i en naturlig form snarare än klippning det till en nivå. Klippning en gammal camellia kommer att orsaka nya spinkiga tillväxt att växa från klippt armar och ben och förstöra den naturliga formen av busken. När du klipper grenarna tillbaka den största delen, skär dem an mot den viktigaste delen. Lämna inte påbörjad. Påbörjad dör tillbaka och uppmuntrar sjukdomar och insekter att ange växten genom den ruttnande stubben.

• Rensa mer av längsta benen tillbaka till huvudgrenar tills busken minskar till en acceptabel storlek. Busken ser ut tunnas ut när du är klar, speciellt om du gör en drastisk beskärning. Du kan dock ta bort upp till hälften av camellia utan att skada busken. Beskärning tillåter ljus och luft att komma in i kronan av busken och ökar kraftig ny tillväxt från huvudsakliga armar och ben.

• Ta bort alla döda grenar och död ved som kan har samlats runt basen av den gamla camellia bushen.