mynewspapers.net

Hur installerar jag en varvräknare i en Honda Civic?

Hur installerar jag en varvräknare i en Honda Civic?


Honda Motor Company erbjuder olika alternativ för dess Civic modeller för att ge köpare med ett urval av bekvämligheter och prisnivåer. Dessa bekvämligheter och extras generellt är vad göra skillnaden mellan en bas och en lyx modellen. Varje Honda Civic har ledningarna för en varvräknare, men vissa Civic modeller kommer inte med denna mätare installerad i instrumentpanelen. Du kan installera en eftermarknad varvräknare dig själv om du vill undvika kostnader för att hyra en mekaniker.

Instruktioner

• Ta bort plastskyddet wraparound till panelen instrument genom att ta bort dess två behållande skruvar som är nära toppen av fönstret gauge kluster. Ta bort skruvarna med en Phillips-skruvmejsel.

• Använda Phillips-skruvmejsel ta bort fyra mätare klustret fästskruvar innanför instrumentpanelen. Dessa är belägna på de fyra hörnen av klustret.

• Dra hela mätaren kluster från instrumentpanelen och leta upp sladdar fäst på baksidan av klustret. Det blir tre eller fyra, beroende på vilken typ av överföring i din bil. Använda fingrarna för att lossa wire harness klippen.

• Placera mätaren klustret på ett arbetsbord och ta bort fönstret klar plast. Det finns sju klipp runt dess kanter som du kan demonteras med fingrarna. Placera små bitar av vikta papper mellan knäppte klippen att hindra dem från knäppa tillbaka tillsammans.

• Ta bort svart plast gauge kluster motorhuven av ångra fyra klipp längs toppen av mätaren klustret med fingrarna. Försiktigt dra i svart plast gauge overlay av mätarna och ta bort den.

• Vänd gauge klustret och skruva loss de fyra monteringsskruvarna på rätten av församlingen med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Vänd på klustret och ta bort lossade mätaren.

• Installera den nya manometer till öppen gauge porten. Tur i klustret ansiktet ner och installera om de fyra behålla skruvar. Tur klustret uppåtvända och placera det svarta plast överlägget ovanpå den.

• Sätt tillbaka de fyra klipp av mätaren kluster motorhuven. Installera om fönstret klar plast i sju enkla klipp för hand. Skjut in mätaren klustret tillbaka i instrumentpanelen och sätt tillbaka kablarna till deras kabelnät för hand.

• Byt ut fyra mätare klustret behålla skruvar. Installera wraparound plastskyddet och installera om de två behållande skruvarna i toppen av mätaren klustret.