mynewspapers.net

Hur installera kakel över trä trappor

Hur installera kakel över trä trappor


Kaklade trappor kan lägga drama till ett hem. För ett slående utseende kakel låg kontrasterande på slitbanor--den övre horisontella delen av ett steg-- och morgonpigga--den vertikala delen mellan stegen. Eller du kan installera plattor alla samma färg för ett elegant utseende. Använda plattor med en klar kant för att täcka exponerade kanten av slitbanor. Här hittar du en mängd bullnose, V-cap och trappa-slitbanan plattor att välja mellan. Innan plattsättning över trä trappor måste du förstå grunderna i kakel placering och distanser.

Instruktioner

• Kontrollera skick av trä trappan. Om träet är sprucken, skär bitar av cement backerboard att passa med en såg. Skruva fast dem till trapporna med lite borr och skruvmejsel.

• Torr-lägga kakel över slitbanan av den översta trappan, kakel mellanrum mellan varje kakel. Mät och kapa kakel att passa längs ena sidan av trappan om full plattor inte fyller hela bredden av trappan. Placera partiell plattor längs ena väggen, eller om en sida av trappan utsätts, trimma bullnose brickor som ska installeras på den sidan.

• Upprepa torr sittande processen för en trappa riser.

• Sprida thin-set murbruk på baksidan av en bricka med en murslev. Placera plattan på den översta riseren, på sidan intill väggen. Om trappan är inhägnad med väggar på båda sidor, kan du börja på vardera sidan. Placera brickan distanser till vänster och höger om kakel att lämna utrymme för injekteringsbruk.

• Fortsätta installera kakel på ståndaren på samma sätt tills du har täckt hela ståndaren. Placera en bullnose kakel på slutet för riseren om kanten är utsatt.

• Håll styrelsen (kallas ibland en drevkarl styrelse) mot kaklet. Peka på den med en gummiklubba driva kakel och mortel i trä eller cement backerboard, bakom dem.

• Sprida thin-set murbruk på baksidan av en slitbanan kakel, som kan vara en bullnose kakel, V-cap trim kakel eller en trappa-slitbanan kakel. Lägga kakel på slitbanan ovan ståndaren som du bara sida vid sida. Placera brickan distanser till vänster och höger om kakel. Fortsätta installera kakel på slitbanan på detta sätt tills hela slitbanan är täckt.

• Ställ vispen styrelsen ovanpå plattorna. Peka på den med en gummiklubba att driva brickor på plats som tidigare.

• Installera brickor på varje steg, flytta ner trappan. Kakel ståndaren först, följt av slitbanan ovanför den.

• Tillåt mortel att bota och torka över natten, efter tillverkarens instruktioner.

• Ta bort kakel distanserna. Spridda injekteringsbruk över översta slitbanan en startplåt injekteringsbruk. Tryck injekteringsbruk i utrymmena mellan plattorna. Skrapa överskott injekteringsbruk från kakel ytor med kanten av injekteringsbruk flottören.

• Ansöka injekteringsbruk till ståndaren direkt under grouted slitbanan på samma sätt. Fortsätta injektering kakel, arbeta dig ner för trapporna, tills du når botten.

• Gemensamma injekteringsbruk på översta slitbanan genom att köra en kakel spacer eller hörnet av en fuktig svamp längs fogarna. Torka av kvarvarande injekteringsbruk rester från kakel ytor med en våt svamp. Fortsätta fogning injekteringsbruk för varje riser och trampa. Att bruket torka och bota över natten, efter tillverkarens instruktioner.