mynewspapers.net

Hur installera kakel över laminatgolv

Hur installera kakel över laminatgolv


Laminatgolvs not och spont installationssystemet gör det enkelt för gör-det-självare att installera. När du växer trött på laminatgolv, kan du dock installera kakel över laminat. Vissa experter rekommenderar att ta bort laminat innan du installerar kakel. Men om du installerar en stabil bas ovanpå laminatgolv, din kakel kommer att stanna säkert och du kommer att njuta av en framgångsrik kakel golv installation.

Instruktioner

• Säkert backerboard på toppen av ditt laminatgolv i området där du vill installera kakel. Eftersom laminat golv flyta ovanför undergolvet, de är alltför instabil för att ge den struktur som behövs för ett klinkergolv. Mät och klipp täcker av backerboard att passa området. Låg ark ovanpå ditt laminatgolv. Borra genom backerboard och laminat, i undergolvet, att säkra backerboard till undergolvet.

• Hitta mitten av ditt golv, som är där du startar om din kakel. Kör en krita linje från mitten av motsatta väggar, sedan fästa strängen för att fastställa en rad av krita som går från vägg till vägg. Hitta de mellersta punkterna i de andra två väggarna i ditt rum och köra krita linje mellan två. Fästa strängen för att skapa en andra rad av krita som går vinkelrätt mot den första raden. Där två linjer korsar varandra är i mitten av rummet, och det är där din kakel golv installation kommer att börja.

• Sprida ett tunt lager av tunn-set murbruk över din backerboard i området där du vill installera din första raden av plattor. Använda en murslev platt kant för att sprida murbruk, som täcker en yta som är 2 fot av 3 fot. Låt det sitta i ca 10 minuter.

• Använd Hack sidan av din murslev att mer frikostigt tillämpa ett andra skikt av tunn-set murbruk. Tryck på v-form sidan av murslev ner mot backerboard så du hör den göra ett skrapande ljud när du använder det. Detta säkerställer thin-set mortel följer bättre kakel.

• Lägger din första kakel ovanpå thin-set mortel i ett av hörnen där dina två krita linjer korsar varandra. Försiktigt trycka kakel ner i mortel så att det fastnar.

• Ställa in distanser på kanten av din första kakel och sedan installera din andra kakel. Kontrollera att raden kanter med första plattan. Kanten av denna första raden av plattor som löper längs en av krita linjerna.

• Arbete från centrum av rummet ut till kanterna, installera kakel i raka rader och använder samma storlek distanserna mellan varje kakel. Vänta innan du installerar plattor som kräver styckning. Det är effektivare att göra alla dina klipp på en gång och installera dessa plattor på samma gång.

• Mät den tillgängliga ytan för varje bricka som kräver styckning. Överföra dessa mätningar till din platta så att du vet hur stor kakel bör vara.

• Skär varje kakel som kräver styckning, med hjälp av en våt såg. För att påskynda denna process, mark de nedskärningar som du behöver göra på kakel och sedan använda den linjen som en guide som du skär med våta såg. Placera brickorna i sina utsedda utrymmen på golvet.

• Låt kakel sitta över natten innan du ansöka injekteringsbruk.

• Blanda injekteringsbruk enligt tillverkarens instruktioner. När du är klar, bör det ha samma konsekvens som majonnäs.

• Sprida injekteringsbruk över ditt kakel med en murslev. Arbete mellan varje kakel injekteringsbruk. Vänta 30 minuter för att tillåta injekteringsbruk att ställa in.

• Torka upp i ditt kakel med en fuktig svamp att ta bort eventuella överskott injekteringsbruk på ytan. Hålla en hink med rent vatten i närheten. Ofta doppa svampen i rent vatten som hjälper dig att rensa upp mer snabbt.

• Tillåt din injekteringsbruk sitta över natten innan du använder ditt kakel golv.