mynewspapers.net

Hur installera golvvärme över befintlig betong

Hur installera golvvärme över befintlig betong


Strålningsvärme värmer ett golv ytan genom elektriska mats eller vatten slangen på ytan av ett betonggolv och inkapslad i ett extra tunna lager av betong eller thinset. Värmen från den strålande golvvärme stiger för att värma alla ytor i ett rum eller hem. Detta system rör sig inte luften med blåsmaskiner och minskar därmed damm och allergener. Golvvärme system är kostnadseffektiva; Det lönar sig att forskning lägsta energikällan innan du bestämmer vilken typ av strålningsvärme att installera.

Instruktioner

Elektriska strålningsvärme

• Fax eller e-post en layout av rummet eller ett planerat installationen till den elektriska mattor tillverkaren. Mät noggrant och markera någon permanent fixturer som skåp eller VVS fixtures i diagrammet. Tillverkaren kommer att leverera rätt mängd mattor till dig med trimning instruktioner för en exakt passform till området installation.

• Rådfråga en elektriker om installationen av en ytterligare dedikerad krets för strålningsvärme. Skydda kretsen leverera el till strålningsvärme med en mark-fel krets brytaren och en korrekt installerad termostat.

• Trimma mattor noga, skär inte någon av den elektriska kablar kopplade till mesh. Låg mattor i monteringsutrymmet. Testa kablarna med en kontinuitet testare så det inte blir avbrott i kablarna.

• Att häfta mattor på golvet att hålla det på plats, om det behövs. Testa kontinuiteten i kablarna igen. Applicera ett lager av thinset som helt täcker strålningsvärme mesh. Kan torkning av thinset för den rekommenderade tiden på thinset förpackning.

• Anslut mattor till elektriska källan och termostaten. Installera golvbeläggningen val. Obs: Om du installerar keramiska plattor, ett extra lager av thinset kommer att behöva ställa in plattor.

Hydroniska strålningsvärme

• Låg vattnet slangar på betonggolvet i en kontinuerlig och tillbaka sätt. Göra några svängar rundade, undvika skarpa svängar som kan vik slangen. Hålla slangen på plats med fästen driven in i betongen. Använda omsorg inte nick slangen.

• Applicera ett lager av thinset eller lätta gips att täcka vatten slangen. Använda en murslev för att skapa en smidig kontinuerlig beläggning. Låt denna beläggning att torka helt.

• Fäst slangen till varmvatten källa och inline-pump som kommer att cirkulera det varma vattnet genom slangen. Det varma vattnet rinner genom slangen, uppvärmningen golvet och återgår sedan till dess källa att vara recirkuleras igen.