mynewspapers.net

Hur högt ska jag beskära min yoshino körsbär träd?Yoshino körsbär (Prunus x yedoensis) dominerar parker runt Tidal Basin i Washington, DC, och det är den mest kända arten innehöll under den nationella Cherry Blossom Festival. Av de många sorter av detta lövträd, mest mogna till 20 till 30 fot lång och 25 till 35 fot brett om de överlever längre än 20 år i en trädgård. Grenarna kommer att utveckla ganska lågt på den enda trädstammen, men att ta bort dem när unga skapar en park eller trädgård träd som gör att utrymmet under för trottoarer eller fotgängare clearance.

Naturlig storlek och tillväxt

Yoshino körsbär träd utveckla en bred, rundad tak av förgrena sig naturligt. Beskärning i ändarna av grenar förtid skapar en tafatt förgrenade siluett som skulle vara mycket märkbar under vintern och som blomning sker på våren. Eftersom träden växer sällan längre än 20 fot lång, inte plantera dem där övre grenar måste beskäras för säkerhet, såsom under verktyg linjer. Sprida grenar kan trimmas lätt för att forma trädet, men klippning är inte motiverat.

Trädkronorna botten

När den odlas i barnkammaren, utbildas ung planta Yoshino körsbär vanligtvis ha en kal, rakt lägre stam, med första grenar inträffar vid 4 till 6 fot hög. Om trädet inte är utbildad, kan det framkalla stora, låga grenar bara 3 till 4 fot från marken. Sådan låg förgrenade träd är inte bra för användning som gatan träd eller där folk behöver clearance under trädet. Som Yoshino körsbär växer längre, kan de nedersta grenarna putsas under loppet av två till tre år för att säkerställa att de lägsta grenarna i trädkronorna är inte alltför låg på marken.

Lyftande grenar

Att ta bort de nedre grenarna på träden för att förbättra mängden clearance är en beskärning aktivitet kallas "lyft trädkronorna." Inte beskära alltför många nedre grenarna på en gång, som du inte vill ta bort alltför många lummiga grenar där fotosyntesen sker. För att bibehålla en naturlig look till Yoshino körsbär, ta aldrig bort mer än en tredjedel till hälften av trädkronorna. Till exempel när unga och endast 10 fot lång, ta inte bort grenar som är högre än 5 fot från marken. På en mogen Yoshino träd som är 20 fot lång, bör du inte ta bort grenar någon högre än 10 fot högt upp på stammen. Helst bör den cherry trädkronorna två tredjedelar av trädets höjd, med nedre tredjedelen utsätts stammen.

Hur mycket man tar bort

Om en Yoshino körsbär är planterad i en bädd av buskar och mulched trädgård sängar, kan lyft trädkronorna inte vara nödvändigt. Ett träd i gräsmattan kan dock behöver ett avslut av 6 fot att tillåta ridning gräsklippare och människor att flytta bekvämt under trädkronorna. Trädkronorna måste vara högre om planterade intill en gata. Bilar behöver minst 6 fot utrymmet, medan mickar behöver minst 10 fot. Lokala regler kan diktera att Yoshino körsbär träd har grenar beskäras för att tillåta 20 fot utrymmet över kommunala gator att tillåta alla typer av fordon att passera under dem utan skador.