mynewspapers.net

Hur hjälper rakning simmare simma snabbare?

Hur hjälper rakning simmare simma snabbare?

Rakning Ritual

Mest konkurrenskraftiga simmare gör det till en vana att raka sina kroppar inför viktiga tävlingar. Förutom rakning deras armar, ben och torsos, några manliga simmare också raka sina huvuden och några har även varit kända för att raka sina ögonbryn. Det finns både fysiologiska och psykologiska orsaker bakom denna rakning ritual, som började i Australien på 1950-talet och senare spred sig till USA och resten av världen.

Skäl för rakning

Ett av huvudskälen till varför simmare rakar är att öka deras hastighet. Rakning av kroppshår gör en simmare kropp smidigare, vilket skapar mindre dra i vattnet. Även om rakning kan bara trimma några bråkdelar av en sekund av en simmare färdigtiden, i nära race, som skillnad kunde bevisa att segermarginalen. Det finns också en mindre kända psykologisk aspekt till denna praxis. Förutom att ta bort hår, remsor rakning bort döda hudceller. Resultatet är att många simmare påstår att de "känner" snabbare i vattnet efter rakning.

Rakning Tips

Den perfekta tiden för en simmare att raka är kvällen innan en viktig tävling. Avsätta ca 90 minuter för aktiviteten. Börja med batteridriven hårklippningsmaskiner--detta kommer att påskynda processen och minska antalet rakhyvlar behövs för jobbet. Efter användande clippers, rakkräm gälla dina armar och ben och sedan börja arbeta med en dubbelbladiga rakhyvel. För att hålla sig varm och avslappnad, sitta i en balja med varmt vatten som kan tömmas och fyllas på efter behov. Du kan be en lagkamrat att hjälpa raka ryggen eller andra svåra att nå områden. Världsklass simmare rakar även sulorna av fötterna och sina handflator eftersom de säger detta ytterligare förbättrar deras "känslan" för vatten. Avsluta rakningen processen med en ljummen dusch. Efter torkning av, splash på gnugga alkohol för att öppna porerna och sterilisera några nedskärningar. Gnugga babyolja på torra hudområden.

Bucking Tradition

En simmare som särskilt bucked rakning traditionen var Mark Spitz, som lekte en mustasch när han vann sju guldmedaljer vid olympiska sommarspelen 1972. När frågan ställdes av en rysk coach, sade amerikanska sport legenden mustaschen hjälpte hans framförande av böjliga vatten från hans mun. "Nästa år, alla ryska simmarna--män, som är--hade mustascher. Och det är en sann historia, säger Spitz till National Public Radio under en intervju (se resurserna nedan). Berömd amerikansk simmare Michael Phelps hade en Fu Manchu-mustaschen när han kom till Kina för OS 2008. Men ansiktshår var borta när Phelps började tävla i händelser. Han hamnade vinna åtta guldmedaljer, eclipsing det rekordet av Spitz.