mynewspapers.net

Hur hjälpa hemlösa till jul

Hur hjälpa hemlösa till jul


Oavsett din religiösa övertygelse är julen en svår tid på året att vara hemlös. I den nordliga halvklotet är det under den kallaste tiden på året. Också, många hemlösa människor har upplevt någon form av familjetragedi och semestern kan vara en smärtsam tid för dessa minnen att dyka upp igen. Det finns många sätt för oss att nå ut en hjälpande hand till de mest behövande under jultid.

Instruktioner

• Anordna en kappa och filt enhet i ditt grannskap. Dela ut flygblad till hem i ditt område som anger att du kommer att komma att plocka upp gamla rockar och filtar på ett visst datum en vecka eller två i framtiden, och sedan köra runt och plocka upp dem den dagen. Om din kyrka eller annan organisation redan bedriver en liknande enhet, få uttrycka ute i ditt område och frivilligt att plocka upp donationer.

• Få en grupp tillsammans och servera måltider på ett härbärge en dag runt jul. Juldagen är en särskilt populär dag för grupper av frivilliga, men dagarna före och efter kan vara ganska gles som volontärer gå. Hålla denna semester anda gå några dagar längre genom att sprida ut semester hurra. Har din grupp göra enkla kort att dela ut till alla de hemlösa gäster som kommer för att äta.

• Skänka pengar till hemlösa tak över huvudet eller mat bank i din kommun under December månad. Inte bara är det en stor möjlighet för årsskiftet skatteavdrag, men December är den mest populära månaden för donationer och välgörenhetsorganisationer budget för en stor bula i intäkter i slutet av varje år. Hjälp se till att din lokala välgörenhetsorganisationer som serverar fattiga får de resurser de behöver för att hålla som serverar varje klient.