mynewspapers.net

Hur hitta fossiler i Virginia

Hur hitta fossiler i Virginia


Virginia är rik på fossil, inklusive fossil dinosaurie fotavtryck, fisk, dinosaurie tänder, whale ben, hajtänder och en mängd olika skal, växter och insekter. I själva verket var det första fossilet upptäcktes av nybyggarna i USA en fossil pilgrimsmussla i Virginia. Massor har hittats sedan och amatör geologer kan ha en givande tid jakt efter fossiler i regionen.

Instruktioner

• Undersöka en geologisk karta över Virginia för områden av sedimentära bergarter som sandsten och belysa dem. Jämför din markerade områden på geologiska kartan på topografiska kartan. Någon markerad områden som sammanfaller med klippor, flodstränder, gamla stenbrott eller road nedskärningar är benägna att ha gott om tillgänglig fossil.

• Be om tillstånd. Om inte det land du tänker söka råkar vara din egen, du behöver tillstånd från markägaren gå fossil jakt. På regeringen-hanterad land som nationalparker behöver du tillstånd. Vänta med att få klartecken innan du iväg.

• Hitta en utsatt kant av sedimentära bergarter, såsom sidan av en klippa och söka efter fossiler. När du ser kanten av en fossil, ta ett fotografi av där det ligger och markera var du är på en av kartorna. Detta ger värdefull information senare.

• Start chipping fossila ut med rock hammare och en mejsel. Tillåta en generös marginal på rock runt fossila.

• Borsta damma av fossila och Linda in den i tidningen innan du lägger i en smörgås väska. Slå in små, bräckliga fossil först i vävnad, då tidningen.

• Skriv placering och antal motsvarande bilden på en klibbig etikett. Koppla detta till påsen. Sätta i din huvudsakliga väska.

• Skriv en mer detaljerad beskrivning av plats när du sorterar och märka dina fossil senare. Detta är inte bara information som lägger intresse till din samling och hjälper till med identifiering, men det blir också mycket användbart för den lokala arkeologiska samhället eller universitet.