mynewspapers.net

Hur helt tråd en ljuskrona

Hur helt tråd en ljuskrona


Många vanliga elektriska aktiviteter som att installera fixturer ljus, switchar och kärl är lätt, gör det själv jobb när beväpnade med rätt verktyg och instruktioner. Hängande och ledningar en ljuskrona är en ganska lätt uppgift beroende på storleken på ljuskronan. Om det har ljus nog för dig att hålla upp med en hand, borde inte det vara ett problem att installera det själv. Om inte, kan du få någon att hjälpa dig. Det viktigaste att komma ihåg när du arbetar med el är säkerhet. Alltid vara säker på att stänga av strömmen innan arbetet.

Instruktioner

• Stäng av elen till området där du kommer att arbeta. Om detta är ett hem jobb, är det bättre att spela säkert och stäng av strömmen till hela huset. Också, när hänger alla tak fixtur, det är alltid säkrare att använda en stege eller något annat gjort för att nå höga platser i stället för att använda en stol eller bord för att stå på.

• Montera den ljuskrona monteringsfäste till elektriska kopplingsdosan i taket med lång monteringsskruvar som borde ha lämnats med din ljuskrona.

• Hänga din ljuskrona från monteringen mekanism om din ljuskrona är utrustad med ett hängande system som gör det möjligt att hänga medan du tråd det. Om inte, du kanske behöver någon att hålla det medan du tråd det.

• Anslut din svarta (varmt) kabeln från taket till den heta tråden från ljuskronan. Ibland har kristallkronor två sladdar i samma färg (av kosmetiska skäl). En av dem bör ha liten skrift på det eller en rand. Titta noga på den ljuskrona ledningar att bestämma vilken en skrift eller en rand och Anslut att binda till den svarta kabeln i taket genom att vrida de två ledningar tillsammans i medurs riktning och att säkra dem med en wire nut.

• Anslut den vita (neutral) kabeln från taket till den återstående (isolerad) ledare från ljuskronan på samma sätt som du anslutit två varma trådarna.

• Anslut den bara mark tråden från taket till kala (eller gröna) jordledaren från ljuskronan. Om det finns någon jordledning kommer från ljuskronan, då har du förmodligen en marken skruv på monteringskonsolen. Böj en krok på slutet av en jordledning kommer från ditt tak med hjälp av tång nål näsa och koppla den runt marken skruven medurs och dra åt skruven för att säkra den marken.

• Avsluta hängande ljuskrona enligt tillverkarens instruktioner, slå på strömmen och testa din ljuskrona.