mynewspapers.net

Hur guppy Mate?Guppy är den ökända avspelare på akvarium butik, och av goda skäl. Guppy kompis oftare än de flesta fiskar, stoltserar med större stek kullar och möjligheten att bli gravid igen inom några timmar efter förlossningen. Så hur exakt guppy mate så snabbt och så enkelt?

Manliga guppy har en analfena som kallas en gonopodium. Vid tiden för könsmognad, anal fenan kommer att uppföra sig och manliga guppy kommer att kunna befrukta en kvinnlig guppy bokstavligen genom att bara stöta dem och tillföra sina spermier till honan. Detta ganska ofta händer så snabbt att många guppy ägare inte ens inser att det händer, eftersom det ser ut som hanen är bara kör in i honan och snabbt simning bort.

Efter honan har varit impregnerade, börjar hennes gravid plats blir mörkare. Gravid fläcken är ett litet område nära anus av guppy. Det kommer att hjälpa dig att avgöra huruvida din guppy är gravid. Inom 30 till 45 dagar, kommer din kvinnliga guppy sedan ge barnets födelse till sin fry, allt från 2 till 100 yngel i liter. De flesta liter genomsnittliga oftast runt 30 till 45 fry. Som många andra fiskar äter guppy sina yngel, så det är viktigt att ta bort nya guppy från tanken så snart som möjligt.