mynewspapers.net

Hur grupptryck kan påverka din personliga hälsa

Hur grupptryck kan påverka din personliga hälsa


Kamrater är människor som ett barn, tonåring eller vuxen identifierar sig med. En peer kan påverka, övertyga och tvinga dig att göra vissa saker eller agera ett visst sätt för att godkännas. Även om ofta uppfattas som negativ, kan grupptryck också påverka en person på ett positivt sätt. Din personliga hälsa kan öka eller minska beroende på hur du hantera grupptryck.

Trycket att rök

Många tonåringar har att hantera grupptryck att röka. Deras vänner rök och om de inte gå med ohälsosamt beteende, riskerar de inte accepteras. Enligt webbplatsen tonåring hjälpa dör 440.000 människor i USA årligen av rök-relaterade sjukdomar. Nittio procent av dessa människor började röka i tonåren. Oavsett din ålder, rökning kan orsaka lungcancer och lungsjukdom och det ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar och stroke.

Trycket att dricka alkohol

Trycket att dricka alkohol kan drabba människor i alla åldrar. Tonåringar kan pressas in i dricka av sina alkohol drickande kamrater och vuxna kan känna press att dricka under after work sociala sammankomster. Enligt National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism, konsumera alkohol vid unga år kan påverka hjärnan och orgel utveckling och dricka kan orsaka leverskador och leversvikt i alla åldrar.

Tryck att ha Sex

Grupptryck att ha sex i tidig ålder kan öka en tonårings stressnivå. Enligt Psychology Today, en av tre pojkar och 23 procent av flickorna i åldrarna 15 till 17 hantera grupptryck att ha sex. Om en tonåring har låg självkänsla kan han vara mer benägna att ha sex i tidig ålder. Att ha sex för tidigt kan utlösa emotionella problem och fysiskt tonåringar kan kontraktet sexuellt överförbara sjukdomar och bli gravid.

Tryck för att förbättra hälsa

De nationella hjärt Lung och Blood Institute stater som övervikt och fetma ökar risken för hjärtsjukdomar, diabetes, stroke och högt blodtryck. Om din kost består mestadels av ohälsosamma, fet mat och du inte får någon motion, kan grupptryck faktiskt bidra till att förbättra din hälsa. Om du har en eller flera vänner som äter en hälsosam kost och få regelbunden motion, kan de påverka dig att göra samma sak. Genom att följa deras hälsosamt beteende, kan du gå ner i vikt. När du byter till en hälsosam kost och börja exercerande, kommer dina kamrater heja på dig och motivera dig att hålla igång.