mynewspapers.net

Hur göra hängslen för tänderna arbetet?

Hur göra hängslen för tänderna arbetet?

Introduktion

När det gäller tänder som är sneda eller feljusterade, är en av de första enheterna att många tandläkare och ortodontister vända sig till hängslen. De flesta hängslen bildas och bärs av människor genom tonåren. Men blir det allt vanligare för vuxna att få tandställning.

Tryck

Hängslen arbeta med mild och subtil tryck. Om du skulle dra dina tänder i position, ben skulle spricka och tänder skulle bryta. Men om du använder långsamt trycket på tanden och käkbenet, är tänderna kunna flytta till en friskare ställning, medan benet kan ge vika och växer nytt ben bakom den. Detta är hur hängslen arbete.

Bitar

Din hängslen är gjorda med två huvudkomponenter, bågen och parentes. Bågen är en bit tråd som träs genom fästena. Det är bågen som gäller trycket till tänderna. Fästena är del av metall (eller ibland andra material såsom keramik) som är kopplade till varje enskild tand. De arbetar som ankare för arch kabeln för att koppla till.

Gummiband

På varje fäste finns områden att fästa små gummiband. Sedan hängslen kan bara flytta tänder i viss riktning, fungerar gummiband för att justera tänderna i riktningar klammerparenteserna kan inte. De gör detta genom att tillämpa press nedåt på tänderna och käken ben. De ser också till att tänderna på din underkäken radas upp med tänderna på din överkäken när behandlingen är klar.