mynewspapers.net

Hur gör jag växa Leyland Cypress träd?

Hur gör jag växa Leyland Cypress träd?


Leyland cypress trädet används normalt i stora landskap som en accent träd, som en skärm eller formella hedge och dess tillträdande popularitet som en julgran för dess mjuka blad. Den genomsnittliga höjden för trädet är 50 fot lång med en spridning på ca 25 fot. Leyland cypress kan växa 3 till 5 fot per år, är inte riktiga särskilt om jorden och tål ens svår beskärning. Lite underhåll behövs för att odla denna vintergröna träd. Leyland cypress är härdig i USDA plantering zoner 6 till 10.

Instruktioner

• Gräva ett hål två gånger diametern och så djupt som behållaren där trädet kom. Välj en plats som har full sol, väl dränerande jord och är inte under någon makt tråden eller nära strukturer. Kom ihåg storleken på trädet när mogna. Planera att plantera trädet tidigt på våren.

• Rengör Stockbåt smutsa av alla gräs, ogräs och stenar. Blanda en del kompost till tre delar jord att hjälpa till med lagring av fukt och näring.

• Ta bort trädet från behållaren noggrant och sitta i plantering hål. Trädet bör vara på samma nivå var det i behållaren. Om det är för lågt, lägga till vissa jord i botten av hålet för att få trädet upp.

• Fyll hålet halvvägs med ändrade mark och vatten att lösa jorden runt rötterna. Fortsätta att fylla hålet med jord tills det är i nivå med den omgivande marken. Vatten grundligt och lägga till mer mark om det har kvittats.

• Vatten tillräckligt för att hålla jorden fuktig för de första två veckorna medan rötterna börjar få etablerade. Beroende på vädret, detta kan vara dagligen eller det kan vara två gånger i veckan. Skär tillbaka bevattning till en gång i veckan för resten av växtsäsongen. Du kan behöva vatten oftare om vädret är mycket torr och varm.

• Tillämpas en långsam frisättning vintergröna gödselmedel på marken runt trädet när du börjar att se några nya tillväxt och varje vår därefter. Följ tillverkarens anvisningar om hur mycket gälla per ålder och storlek på trädet.

• Beskär bara om du använder trädet som en skärm eller häcken. När klippt, bör du beskär varje år i slutet av vintern eller tidigt på våren att hålla formen. Leyland cypress behöver inte beskäras hälsa eller tillväxt skäl.