mynewspapers.net

Hur gör jag toalett tåg barn med dyspraxi?

Hur gör jag toalett tåg barn med dyspraxi?


Dyspraxi är ett tillstånd i vilket hjärnan meddelanden inte korrekt överförs till kroppen. Detta kan leda till problem med tal, medvetenhet, rörlighet och samordning. Dyspraxi är en tämligen vanlig sjukdom, som kan påverka ett barns förmåga att potträna. Det kan innebära att barnet inte kan förstå begreppet toalettbesök eller har en fördröjd önskan också, vilket gör traditionella metoder för potträning ineffektiva. Det finns sätt att uppmuntra potträning hos barn med dyspraxi, dock och de är ofta framgångsrik.

Instruktioner

• Leta efter tecken på att ditt barn är redo att toalett träna. Tecken för dyspraxic barn är svårare att upptäcka, eftersom det är svårare att berätta om de har en medvetenhet om deras tarmrörelser. I stället leta efter bevis på blåskontroll. När ditt barn kan kontrollera sin urinblåsa, är han nog redo att börja potträna.

• Läsa potträning böcker, till exempel "Alla bajsar" och prata med ditt barn att öka sin medvetenhet om vad som kommer att hända. Ge henne minst en vecka att överväga det nya konceptet, och om ditt barn är verbal, uppmuntra henne att ställa frågor om processen.

• Se vissa flash kort, med en bild av ditt barn på pottan. Ge detta till honom medan du byta hans blöja, så att han varelser att associera sin avföring med potträning. Sedan, börja ge honom kortet medan du sitter på pottan. Detta kommer att ge en stark referens för ditt barn och hjälpa honom att länka den nya rutinen med sin befintliga en.

• Ställ in en ny rutin. Tänka på när ditt barn fyller hans blöja, och hur lång tid efter äta eller dricka detta inträffar vanligen. För ett par veckor, hålla ett diagram eller dagbok av blöja förändringar, och använda detta för att göra en rutin. Du kan behöva ändra sina matvanor och skapa måltiderna för en rutin för att fungera. Rutin är viktigt att dyspraxic barn, och så bör man så exakt som möjligt.

• Skapa en visuell schema av barnets nya rutin. Omfatta allt från när hon vaknar, till när hon äter, använder pottan och går till sängs. Dyspraxic barn är ofta lugnare av en visuell schema, och kommer att anpassa mycket lättare när toaletten ingår i deras rutin. Till att börja med kan du behöva tillåta tid för blöja förändringar samt potta tid. Om ditt barn använder tecken för att kommunicera, lära henne tecken och underteckna dem till henne när du ändrar hennes blöja. Hon kommer att börja associera dem.

• Ta hans blöja av. När du har använt pottan i en vecka, vare framgångsrik eller inte, ta bort hans blöja och sätta honom i underkläder. Ta honom till toaletten varje halvtimme, och öka sin vätskor. Han kommer att kissa på pottan, och när han har gjort det några gånger, han börjar inse vad jag ska göra. Han kan ha ett par olyckor i början, men oftast bara några dagar av träning behövs innan barnet är säker med pottan.

• Skapa ett belöningssystem för ditt barn. Alla barn motiveras av belöningar, och klistermärke diagram är särskilt effektiva, kommer dyspraxic barn mer motiveras av den visuella posten än belöningen. Lägga vikt vid att dekalen i diagrammet eller tillåter barnet att göra det, snarare än vad belöna klistermärken kan leda också.