mynewspapers.net

Hur gör jag ta bort trasiga skruv påluppdragare?

Hur gör jag ta bort trasiga skruv påluppdragare?


Skruvarna är utformade för att enkelt installeras och tas bort. Men de kan bli fastnat för en mängd skäl. Korrosion är en av de största bovarna som orsakar en skruv till bli stickat. Det finns också flera metoder för att ta bort fast skruvarna. Genomträngande oljor, vibrationer och förändringar i värme beskriver några fast skruv borttagning tekniker. En annan metod är att använda en bult extractor, som skruvar i fästelementet. Bolt extractor är gängade så att skärpa det kommer att lossa det är gängade i. Men vad händer när extra härdad bult extractor bryter?

Instruktioner

• Svetsa en bit lager metall på den trasiga extractor lite. Använd en bit av beståndet tillräckligt stor för att ge dig tillräckligt inflytande att vända den trasiga biten av fästelementet den sitter fast i.

• Droppa en liten mängd salpetersyra på den trasiga extractor lite. Salpetersyra kommer lös upp extraktet lite kanter. Den mindre biten kan vara lättare att bända ur fästelementet. Men vara mycket exakt. Salpetersyra kan skada andra metaller, såsom fästelement och plåt

• Skär lite ut med en plasma cutter. Plasma kuttrar använda överhettad plasma för att skära metaller. Om du har din egen bärbara plasma cutter kan du försöka den här på plats. Du kan också ta komponenten med trasiga extractor bit till en verkstad med en plasma cutter och har sina utbildade tekniker klipp ut extractor lite.

• Faller sönder bulten med en elektrisk urladdning maskin (EDM). Du kan få komponenten till en verkstad som har en EDM. EDM kommer att tillämpa en elektrisk ström just på den trasiga extractor minska det till stoft.

• Ta delen i fråga till en verkstad med ett tap Desintegrator. Detta fungerar på samma principer som en EDM och kallas också en metall Desintegrator eller spark eroder.