mynewspapers.net

Hur gör jag stöd någon som lider från PTSD eller är bipolär?

Hur gör jag stöd någon som lider från PTSD eller är bipolär?


De som lider av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) eller bipolär sjukdom behöver akut hjälp. En släkting, vän eller partner är vanligtvis en viktig del i lämplig behandling och återvinning av sjuke. Han kan inte alltid vara villig att söka hjälp eller även, särskilt i personen med bipolär sjukdom, vara medveten om han har ett problem. Som ligger närmast kan till hands ibland övertyga den sjuke att söka nödvändig medicinsk hjälp

Instruktioner

• Utveckla din egen förståelse av PTSD. Förklara för sjuke att omkring 30 procent av människor som upplevt eller bevittnat allvarligt trauma går på att utveckla PTSD. Diskutera hennes symtom, om hon är beredd att göra detta.

• Lära sig att känna igen symptomen av posttraumatisk störning. Be sjuke om han har upplevt flashbacks eller mardrömmar. Observera eventuella missbruk av alkohol eller beteendeförändringar humörsvängningar.

• Uppmuntra den sjuke att se hennes läkare. Stödja henne eftersom hon går i terapi, vilket kan omfatta kognitiv beteendeterapi. Hon behöver för att delta i flera sessioner och kompletta övningar för att hjälpa henne klara symptom på PTSD.

• Läs mer om bipolär sjukdom. Vara medveten om tecken på återfall, som ytterligheterna av humör och irrationellt beteende. Erbjuda praktisk hjälp med vardagliga sysslor som kan verka för mycket att hantera att någon lider av bipolär sjukdom.

• Uppmuntra personen med bipolär sjukdom att ta sin medicin. Detta är viktigt att bevara sin jämvikt och psykiskt välbefinnande. Uppmana honom att besöka sin läkare vid tecken på återfall.

• Erkänna dina egna behov av stöd och råd. Det kan vara smärtsamt och utmattande för att vårda en person med psykiska problem. Utforska tillgängligheten av stödgrupper för dessa nära personer med en psykisk sjukdom.