mynewspapers.net

Hur gör jag odla grönsaker i hängande korgar?

Hur gör jag odla grönsaker i hängande korgar?


Ont om utrymme, men vill odla dina egna grönsaker? Urban trädgårdsmästare vänder sig ofta till container trädgårdsskötsel som en lösning, och många efterföljande grönsaker är ganska attraktivt om den odlas hängande korgar. Genom att få lite kreativ, kan hängande korg grönsaker förvandla din uteplats trädgård till en konversation objekt.

Bra grönsaker att odla i hängande korgar

Spretande grönsaker kan rinna ner över hängande korgar göra attraktiva patio trädgårdsväxter. Många grönsaker är anpassade till behållaren växer, men dvärg sorter kan vara bättre lämpad för större grönsaker. Grönsaker som gör attraktiva hängande korgar omfatta tomater, gurka, ärtor, bönor, potatis och sötpotatis. Använd ett lätt odlingssubstrat av lika delar krukväxtjord, torv och kompost, för att inte tynga din behållare. Hänga korgarna från robust stöd och se till att din behållare har bra dränering. Grönsaker är tunga matare, så fylla näringsämnen regelbundet med applikationer av kompost te eller fisk emulsion.

Upp och ner grönsaker

Du har förmodligen sett produkter man odlar tomater upp och ner annonseras i butiker eller på TV. Vad de inte säger är att du kan odla grönsaker upp och ner utan att köpa dessa särskilda och ofta dyra produkter. Borra ett hål i en stor kruka eller fem gallon hink och täcka den med en bit av fibrösa material, såsom landskapsplanering tyg, tidning eller en kaffefilter och skär en skåra i den. Skjut din vegetabiliska anläggning genom hålet från insidan av behållaren, så att bladverket sticker och fyll behållaren med växande medium, stampande i marken försiktigt när du går. Häng behållaren från en robust stöd och se dem växa upp och ner. Grönsaker som passar utmärkt för upp och ner växer inkluderar tomater, paprika, gurka, aubergine och bönor.

Sweet Potato korg

För en unik konversation lappar, göra din korg av sötpotatis själv. Ta en stor sötpotatis och trampa upp en skål i mitten, ungefär halva djupet av grönsaken. Sätt in en liten öga krok i varje ände, med sträng eller kedja fäst. Häng batat och häll vatten i centrum skålen. Söt potatis gör en intressant ampel för de attraktiva vinstockar som kommer att gro och växa.