mynewspapers.net

Hur gör jag montera en Ham Radio antenn Rotor med två Rotator lager?

Hur gör jag montera en Ham Radio antenn Rotor med två Rotator lager?


Dual-bärande ham radio antenn rotatorer används i Amatören radiosände program där amatör satelliter används för kommunikation. Dual-bärande rotatorer tillåta en antenn array vara roterad vänster till höger (Azimut) med en styrsignal från en controller, och även up-and-down (höjd) med en annan styrsignal från registeransvarige. När det är låst till en satellit, ändrar registeransvarige långsamt azimuth och elevation att vara ansluten. En rotator bör monteras på toppen av ett torn med bultar dragna för att tåla både linjär (vertikalt) och lateral (sida till sida) stress från vind lastning av matrisen antenn.

Instruktioner

• Sätt på tornet klättring sele och den BANVAKT bälte. Placera nötter, låsbrickor, bultar och momentnyckel till den BANVAKT bälte, och spänn fast rotator till Kuta också. Försiktigt klättra till toppen av tornet.

• Ställ in rotator ovanpå rotator montera plattan på toppen av tornet och linje upp bult hålen i botten av rotorn med hålen i rotator montera plattan. Om hålen inte rada upp mellan två, skaffa en borr och rätt storlek borr bit för att borra hål för montering rotator till rotator montera plattan och borra dem.

• Installera en låsbricka på varje enskild bultarna som skall användas vid montering rotator och skjut sedan bultarna genom hålen i rotator och rotator montera plattan. När bultarna har installerats, placera en annan låsbricka och en mutter över ändarna av varje. Hand dra åt muttrarna tills företaget.

• Dra åt var och en av bultarna till minst 10 foot-pounds med en momentnyckel. Använda en öppen nyckel till hålla nötter medan roterande. Om rotator kommer att installeras i ett område där vindar kan vindstöt till mellan 100 och 120 km/h, gäller ett ytterligare fem foot-pounds vridmoment för var och en av bultarna för ökade stressen förbättring.

• Installera azimuth och elevation mastsna enligt anvisningar som ingår i rotator och dess antenn montering krav. Rotator tillverkare utför komplicerade tekniska studier på deras dual-bärande satellit rotorer för maximal effektivitet och säkerhet, och denna specifika information bör följas utan någon avledning.

• Anslut de riktantenn matriserna att masterna som behövs och sedan styr- och ledningarna till rotator. Har en partner fungera både azimuth och elevation kontroller av styrenheten under iakttagande av drift att säkerställa dual-bärande rotator kan fritt flytta delar upp och ner, vänster och höger, utan några avslutande problem. Använda längre elevation och Azimut rotator Master om nödvändigt bör det finnas någon avslutande frågor, men för varje ytterligare fem fot i längd i någon given mast, dra åt bultarna montering rotator till rotator montera plattan en ytterligare foot-pound vridmoment varje att rymma ytterligare vind belastning stressen.