mynewspapers.net

Hur gör jag lösa ett papper aktiebrev?

Hur gör jag lösa ett papper aktiebrev?


För att lösa ett papper aktiebrev måste du sälja aktierna. När du har papper aktiebrev i din ägo, tar försäljning oftast längre tid eftersom du måste skicka aktiebrev till företagets transfer agent eller mäklare. Trots detta har föredrar många människor att hålla papper aktiebrev. Om aktierna är registrerade till dig, som de är med papper aktiebrev, håller företaget dig underrättad via årliga rapporter och annan information. Papper aktiebrev är ofta enklare att använda som säkerhet.

Instruktioner

• Öppna ett konto med en rabatt mäklare. Rabatt mäkleri hus, särskilt online mäklare, kostnad mindre provisioner som regel. Alternativt kan du använda en vanlig mäklare eller företagets transfer agent för att sälja papper aktiebrev. Dock sannolikt transaktionen kostnaden högre.

• Fylla i och underteckna en överföring av äganderätten avsnitt ligger på baksidan av aktiebrev. Du kanske vill kontakta mäklare/överföring agent att se till att du slutföra överföringen korrekt. Medan du är på det, be om mäklare/överföring agent postadress om du inte har det redan (du kan vanligtvis hitta den på deras hemsida).

• Ta papper aktiebrev till ditt postombud och skicka det till mäklare/överföring agent med certifierade post. Om beståndet är värdefulla nog, bör du försäkra det också.

• Vänta tills aktierna krediteras till ditt konto (det tar några dagar). När aktierna i ditt konto, placera en säljorder med mäklare eller överföring agent. Aktierna kommer att säljas på marknaden och vinning (minus transaktionskostnader) krediteras till ditt konto.