mynewspapers.net

Hur gör jag kvitta av järn i brunnsvatten?Om ditt hushåll använder brunnsvatten, måste du vara medveten om eventuella föroreningar som kan finnas i vattnet och hur man bli av med dem innan du börjar använda brunnen för ditt drickande eller kokvattnet. En gemensam föroreningar Funna i brunnsvatten är järn. Medan järn inte är oftast ett hälsoproblem om den konsumeras i stora mängder, kan det påverka smaken och utseendet på vatten från din väl. Om du bor i en järn-tät region, måste du behandla din bra vatten för att hålla röda, gula och bruna partiklar ur den och hålla den från att ha en rostig, metallisk smak.

Instruktioner

• Kontrollera ditt vatten för att avgöra vilken typ av järn kontaminerande det. Vatten som går klart och sedan rött eller brunt sannolikt innehåller clear-vatten järn. Vattnet som rinner rött eller gult direkt troligen innehåller röd-vatten järn. Vattnet som rinner brun direkt troligen innehåller organiska järn. Ekologisk järn kan också finnas i brunnsvatten som kör gula direkt eller som kör klart.

• Få ett urval av bra vatten och har det testats av din lokala hälso-avdelning om du är osäker på vilken typ av järn är närvarande. Det är viktigt att veta vilken typ är närvarande för att administrera de korrekta behandlingarna för att bli av med järn.

• Använd en AVHÄRDARE om ditt brunnsvatten innehåller clear-vatten järn. En AVHÄRDARE kommer att inte tillåta järn partiklar genom dess filtreringssystem. Därför ska det rengöras med jämna mellanrum för att bli av järn uppbyggnad.

• Filtrera ditt brunnsvatten genom ett filtreringssystem bli av röd-vatten järn eller clear-vatten järn. För bästa resultat, bör det filtration system du väljer använda ett mangan greensand filter, som brukar kallas ett järn filter.

• Försök ett AVHÄRDARE eller järn filtreringssystem bli av organiska järn. Dessa metoder kan vara effektiva om koncentrationen är låg, men ekologiskt järn är svårast att bli av med. Om dessa metoder inte fungerar, behöver en professionell att utföra en kemisk oxidation för att behandla vattnet. Ett filtreringssystem måste användas. Om dessa metoder inte fungerar, bör du överväga en alternativ källa av vatten.