mynewspapers.net

Hur gör jag konvertera tum-pund vridmoment till Foot-Pounds?

Hur gör jag konvertera tum-pund vridmoment till Foot-Pounds?


Vridmoment definieras som "ett roterande eller vrida kraft" av den fria ordlistan. Det beräknas genom att multiplicera en styrka om en axel med längden på ett ögonblick arm, därav dess enheter består av en längd gånger en kraft. Vridmoment är vanligen uttryckt i enheter av foot-pounds, tum-pounds eller tum-uns i det engelska systemet av mätningen. Dessa enheter konverteras enkelt med enkla faktorer.

Instruktioner

• Skriv antalet tum-pounds på en bit papper. Till exempel att du vill konvertera 75 tums-pund vridmoment till foot-pounds. Skriv "75" på en bit papper.

• Dela upp kvantiteten i steg 1 med en faktor på 12 tum-pounds per foot-pound (se resurser). I exemplet med 75/12 = 6,25 foot-pounds. Skriv svaret på dina papper.

• Använd ett onlineverktyg som NMB Technologies Corporation Motor mätning konverteringsverktyg (se resurser) för att kontrollera ditt svar. Klicka på den blå rutan märkt "Moment". Under dessa, klicka på "lb-in" på raden märkt "Välj enheter". Ange 75 i rutan "Konvertera från" och klicka på "Beräkna". Läs "6.24975" i "lb-ft" till höger. Detta avrundar till 6,25, vilket är svaret du beräknade i steg 2.