mynewspapers.net

Hur gör jag finna ut där en Rolex köptes?

Hur gör jag finna ut där en Rolex köptes?


En Rolex klocka är allmänt erkänt som en statussymbol. En ordentligt omhändertagna och underhållna Rolex kan köra för evigt, och skriva inte mycket i värde över tid. Därför, när du köper en begagnad Rolex, är det viktigt att se till att klockan är äkta. Sedan 1927, har varje Rolex klocka varit graverad med ett unikt serienummer, som används av Rolex hålla reda på när klockan var manufactured. Dessutom bör begagnade klockor kommer med ursprungliga garanti kort och kronometer certifiering, ett rött vax tätning med guldbokstäver.

Instruktioner

• Lokalisera garantikortet. Under garantin, är Rolex fullt garanterad under två år efter inköpsdatum (också listat på garantikortet), oavsett om klockan är fortfarande ägs av den ursprungliga köparen. Garantikortet ger stil nummer, serienummer, armband nummer och ringa information.

• Hitta serienumret och se till att det stämmer på garantikortet. Serienummer kan finnas mellan klockan 6 hölje klackarna (där bandet fäster vid klocka höljet). I modeller tillverkade efter 2005, serienumret är ingraverat på insidan kanten av klockan fallet, under kristallen, precis under klockan 6. Serienummer används av Rolex och återspeglar tillverkningsdatum; Rolex befriar dock inte tillverkning datum för specifika serienummer.

• Leta upp namnet på den officiella Rolex juveleraren på garantikortet. Detta fylls i av juveleraren på köpet, och speglar inköpsstället. Klockan kan föras tillbaka för reparation på denna webbplats eller någon annan officiell Rolex juvelerare under garanti för de första två åren efter inköpsdatum. Följetong antalen ensam kan inte användas att bestämma inköpsstället, eftersom denna information inte offentliggörs av Rolex.