mynewspapers.net

Hur gör jag en trä eldas italiensk ugn?För att göra äkta italienska bröd och pizza, behöver du en vedeldad tegelugn. Ingenting annat kommer att ge smak och konsistens som är inneboende i dessa livsmedel. Pizza och bröd baka entusiaster kommer att bli inspirerad att prova nya skapelser som de experimentera med detta traditionella, italienska ugnen.

Instruktioner

• Bygga arch jigg. Använd två 12 tum lång, 2-gånger-4-skivor och två 1/2-inch plywood valv. Valv, mäta 32.25 inches bred och har en topp på 5,25 tum. För att göra bågen, rita en 32.25 tum lång linje på ett blad av plywood. Hitta mittpunkten av linjen och gör en markering 5,25 tum ovanför din ursprungliga linje. Detta är toppen av din båge. Rita bågen börjar på ena sidan, passerar genom din apex och slutar på andra sidan. Nu skär din båge ut. Använda den första bågen som mall för andra bågen. Smörgås benen (brädor) mellan bågarna så att bågarna är 4 inches isär. Skruva ihop.

• Lägga marksten på bord bildar ett isolerande skikt. Placera ett lager av firebricks på toppen av marksten. Försök att hålla tegelstenar jämn. Detta är basen i ugnen.

• Bygga ugnen, med halva tegelstenar på sidorna för att hålla väggen som även bakre vägg som möjligt. Nu är det dags för den vinkel järnet för att skapa sidorna.

• Lägg en vinkel järn längs området där båda väggarna kommer att vara. Den vinkel järnet förbinds med gängstång, bakom blocken, på baksidan av ugnen. Vinkel järn är en bit av strykjärn som är böjd i 90 graders vinkel. Den finns på de flesta hem förbättring eller järnhandeln.

• Bygga murar mot vinkel järn, att hålla dem så tätt som möjligt. Väggarna ska vara lika lång som tegel stående vertikalt. Täta väggar och den bakre delen av ugnen med en blandning av brand lera och sand. Använda en 22,7 kg. väska av lera till en 22,7 kg. väska av sand, eller enligt anvisningar på påsen av lera. Gälla alla sömmar och hörn. Inga brister här resulterar i en strängare tätning.

• Placera hålfoten jiggen på baksidan av ugnen och placera tegelstenar på bågen. Arbeta utifrån och in. Det kommer finnas några blanksteg mellan dessa tegelstenar. Detta är tänkt för att ske, eftersom bågen är krökt inte och tegel. Innan du flyttar jiggen fram, låg vinkel järn längs överkanten och tillägga en annan lager av tegel till toppen att låsa dem på plats. Upprepa så att du hamnar med tre valv alldeles.

• Använd en annan bit vinkel järn för att passera framför ugnen. Skorstenen kommer här, och fyller stora luckor med mer tegel.

• Täta hela utanför ugnen med mer av fire clay mixen. Låt torka.

• Bygga en liten brand i ugnen och låta den värma gradvis. Detta är när du kommer att hitta några områden som du kan behöva täta bättre. Fortsätta växa din eld tills du kommer till önskad temperatur. Med värme bibehållandet av denna ugn, bör det ta mellan 60 och 90 minuter.