mynewspapers.net

Hur gör jag en Ford Ranger rida bättre?Som de flesta lastbilar är Ford Ranger ride kvalitet inte alltid helt slät. Detta beror till stor del på lastbilens suspensionssystem, som består av fjädrar, chocker och/eller vridning bommar, beroende på specifika år och trimma av din Ranger. Rangers fjädring var avsedd att vara något stela, vilket gör att lastbilen för att dra en släpvagn eller bära en tung nyttolast i sängen. När lastbilen inte är laddade eller bogsering, visar styvheten av suspensionen upp i form av en studsande rida.

Instruktioner

• Kontrollera lufttrycket i din Ford Ranger däck. Använd en tryckmätare för däck att mäta trycket och säkerställa att det överensstämmer med den rekommenderade pressar, som är stämplat i förarens sida dörrkarmen. Om trycket är för högt, blir Ranger's ride hårdare. Använd den lilla ratten på Däcktrycksmätare eller din fingertopp för att släppa någon överflödig luft från däcket.

• Köpa och installera däck som är något större än din Ranger nuvarande däck. Däck som är något större och bredare kommer att förbättra kvaliteten på Ranger's ride. Innan de köper något däck, se till att de passar på Rangers fälgar och att de passar inom stötfångare brunnarna av lastbilen. Du bör kunna vända hjulen helt från sida till sida utan någon gnidning.

• Ändra märket på däcket som du använder på din Ranger. Olika däck företag använda olika föreningar vid tillverkningen av sina däck. Vissa föreningar är mjukare och möjliggör en jämnare ride. Också notera antalet plies i däcket. De mer plies, desto styvare däcket. En styvare däck kommer att översätta till en bouncier resa.

• Byt ut något slitna chocker, torsionsstavar eller bladfjädrar på din Ford Ranger. Om någon av de Ranger Bakfjädring komponenter är skadade eller utslitna, påverkas negativt lastbilens ride kvalitet. Överväga att köpa premium fjädringskomponenter som är specialbyggda för att förbättra rida kvalitet.

• Lägga till vikt i sängen av Ford Ranger. Placera vikt nära sängen, nära luckans baksida. Eftersom Ranger är en ljus pickup och eftersom den var avsedd att bära laster, har lastbilen en tendens att studsa när det drivs över ojämna ytor. Genom att lägga vikt till sängen, kommer du att minska denna studsa. Använda sandsäckar lägga till cirka 90,7 till 136 kg vikt i Rangers säng.