mynewspapers.net

Hur gör jag en födelsedagstårta till serven 150 personer?

Hur gör jag en födelsedagstårta till serven 150 personer?


Att göra en tårta för 150 personer är ingen liten bedrift, men med rätt förberedelser, varje gäst kommer att få sin bit av kakan och du kommer att hålla din sinnesfrid. Problemet med att göra en tårta till foder 150 personer är verkligen matematiska och den har ett antal variabler--storleken på skivor, formen på kakan och höjden på kakan. När du har arbetat här ute, det bakning tid.

Instruktioner

• Bestäm hur stor du vill ha din tårta portioner vara. Catering som tjänstgör storlekar är 5 cm (2 tum) breda, 5 cm (2 tum) djup och 10 cm (4 tum) hög. För att göra en tårta detta högt, måste du ha två lager.

• Kontrollera vilken storlek bakning tin en enda kvantitet av dina recept rekommenderar. Du kan beräkna den ungefärliga mängden kaka smet du behöver och antalet portioner som det kommer att göra från den rekommenderade tenn storleken. Till exempel, om ditt recept rekommenderar en 25 cm (10 tum) kvadrerar tin, kommer att du behöva dubbla om du vill använda en 50 cm (20 tum) tenn. En fyrkantig burk denna storlek kommer att ge ungefär 100 catering-size portioner när ett andra tårtlager läggs till ger den en höjd av 10 cm (4 tum).

• Välj en rund eller fyrkantig kaka. För bästa visuella resultat är en skiktad kaka mer tilltalande än en kaka platta. En tredelad kvadrat tårta för 150 personer kan till exempel ha en 50 av 50 cm (20 av 20 tum) bas, en 30 x 30 cm (12 av 12 tum) mitten-tier och en top 20 av 25 cm (8 av 10 tum). Glöm inte att varje nivå är ett dubbelt lager. Runda kakor ger något mindre än en fyrkantig burk. Om att göra en runda tier, lägga till en extra liten grupp 15 cm (6 tum) diameter att kompensera för mindre avkastning av portioner per kaka.

• Baka kakor. Avsätta en hel dag för att göra kakan. Börjar med de större kakorna först och blanda lämplig mängd din kaka recept för den största burkar; om ditt recept kräver en 25 cm (10 tum) tenn, sedan tar en 50 cm (20 tum) tin dubbla blandningen. Grädda enligt den tid som anges på receptet. Grädda de efterföljande nivåerna med den minsta bakade sist, blanda kaka smet som du går.

• Cool kakor. Placera en bas kaka på kaka största styrelsen. Förbered din isbildning eller fyllning recept, att multiplicera kvantiteterna som behövs. Placera en generös mängd av fyllningen ovanpå en av de bas kakor, utjämning över med florsocker kniven. Placera den andra base kakan försiktigt på toppen.

• Placera mindre kaka styrelsen eller tier centrerad på bas moset, sedan placera mitten kakan ovanpå, Lägg fyllningen och placera andra mellersta kakan ovanpå. Upprepa med minsta lagret eller tier.

• Is alla kakor och dekorera som du vill. När du är redo att tjäna, börjar från början och arbeta dig ner.