mynewspapers.net

Hur gör jag använda & Välj kokosolja?

Hur gör jag använda & Välj kokosolja?


Kokosolja har länge lidit ett dåligt rykte för att vara hög i fetthalt. dock ytterligare utredning visar att dess medium triglycerider eller MCT fettsyror, är extremt friska. Enligt kokos Research Center i USA är kokosnötter en stor del av kosten för en tredjedel av jordens befolkning, särskilt i tropikerna. Du bör basera hur du använder och välj din kokosolja på friskaste version, extra jungfruolja, oavsett om hälsofaktor eller smak för matlagning och bakning.

För viktminskning

Du kanske inte tror du kan använda kokosolja, anses vara en fettsyra, för viktminskning. Det är precis vad författare, Cherie Calbom, föreslår i sin bok, "Coconut Diet." Hon menar att eftersom kokosolja är främst MCTs, det är mycket snabbare bryts och absorberas i tarmarna. Detta innebär kokosolja går direkt till levern, sedan direkt till din muskelfibrer, och snabbt används som bränsle. Detta gör att du snabbt bränna MCTs som bränsle och inte samla dem som fett.

Extra virgin

När du väljer friskaste kokosolja, plocka extra jungfruolja. Den tropiska traditioner webbplatsen noterar det mest kommersiell kvalitet, bearbetade kokosolja genomgår olika former av torkning med värme, sedan en renande process som kan eller inte kan vara mycket ren. Denna behandling orsakar oljan att förlora mycket av dess hälsosamma egenskaper. För extra virgin kokosolja, är det antingen quick-torkade eller våt slipat, och sedan pressas för att producera ren, oförfalskad, jungfrulig olja som behåller sin väsentliga smaker och näringsämnen.

Medicinska fördelar

När bland annat kokosolja i din kost, är en av fördelarna för ditt välbefinnande dess inneboende läkemedel attribut. Enligt studier gjort vid Payap University i Thailand och universitetet Putra i Malaysia, extra virgin kokosolja medicinska fördelar varierar från att vara en anti-inflammatorisk, smärtstillande och febernedsättande eller febernedsättande, till att vara en antioxidant för god hjärt-hälsa. Förutom att vara en betydande leverantör av MCTs, går kokos Research Center webbplats så långt att kalla det mest hälsosamma oljan på jorden.

Konsumtion

Med bevisade hälsosamma fördelarna med konsumerar kokosolja, särskilt den extra jungfruolja versionen, använder kockarna det utförligt i matlagning och bakning. Calboms bok tyder flera friska, välsmakande recept och idéer du kan inkludera i din dagliga kost. Hon föreslår att använda kokosolja istället för smör eller mättat fett oljor när att göra ägg i en stekpanna. Lägga till en eller två matskedar i en sås eller salladsdressing att lägga till smak och energi, eller lägga till den till din smoothie eller protein shake som ett extra, omedelbar källa till bränsle.

En hälsosam tillägg

Sunt förnuft säger du behöver för att äta en balanserad hälsosam kost. I vårt moderna, on-the-go och multi-tasking samhälle är det skönt att veta att något lika lätt att använda som kokosolja kan säkerställa en frisk källa av fett som bränsle, plus ett brett utbud av nyttiga näringsämnen. Lägga till din matlagning, eller konsumera det rakt av matsked, och vet att det är svårt att gå fel med extra virgin kokosolja.