mynewspapers.net

Hur gjorde koloniala folk kläder?Under de koloniala tiderna av vad vore USA, fanns inte samma möjligheter att få dina kläder som vi har nu. Kläder var inte något som var billig och lätt att komma med och när den var köpt, det var gjort så stor kostnad. Detta innebar att om du inte var del av överklassen du gjorde dina egna kläder av material lätt tillgängliga.

Tyger

Koloniala folk bar tyger som var mycket naturligt. De hade inte möjlighet att saker som satin eller polyester som vi har nu. Bomull, ull och linne var de primära typer av tyger som de bar, även om de kunde få riktiga siden eller brokader, eller ens sammet om de var skickliga eller rik nog. De som hade fåren eller växte bomull och lin skulle snurra trådarna, väva sin egen duk och sedan sy kläder från tyg som de hade vävt. På grund av arbetet med var det mycket vanligt för människor att ha endast två uppsättningar kläder, en för vardagsbruk och en för söndag. Naturliga tyger var allt som fanns tillgängliga. Därför, om någon var mycket dålig, de kan ha klädda i en ull tröja, för även i den allra hetaste delen av sommaren.

Flera processer

Alla kläder under kolonialtiden gjordes för hand. I en genomsnittlig koloniala familj varje medlem skulle veta hur man gör kläder och sysslor delades ofta bland flera personer. Massachusetts antog en lag år 1640 som sade att alla barn fick lära sig att spinna lin och ull. Unga tjejer vill samla bär, barken och grönsaker att skapa färgämnen, mormor kanske kort ull, pojkar och män skulle sinne vävstolen medan kvinnor och äldre flickor spunnit tråden.

Dye

Dye skapades från alla typer av vilda och tama växter och bär. Dessa skulle vara kokt i timmar och sedan ansträngt, lämnar efter sig endast färgen själv. Tråd som hade spunnits skulle sedan placeras i färgen att skapa ljusa färger av koloniala personers. Tråden skulle sedan tagit ut, torkas och vävda i tyg. Vissa kläder skulle helt enkelt vara blekt snarare än färgade med barken och liknande ämnen. Grädden var godkänd färg för en arbete skjorta medan vit förväntades för dop.

Trasa

När duken var vävda skulle det vara skär i lämpliga bitar och hand sydd för att göra de familjerna plagg. Denna process var lång och mödosam, vilket innebar att kvinnor i lägre social ställning bar allmänt kortare kjolar och klänningar än kvinnor av privilegium. Kvinnor från alla samhällsklasser förväntades bära en mob cap (hår beläggning), underkjolar, strumpor och förkläden. Vissa skulle även bära underkjolar och farthingales (koniska ramar av trä eller metall).

Verktyg

Den verktyg varje familj hade skulle igen varierar, men de flesta skulle ha minst en spinnrock. Det var inte ovanligt att medlemmar ska ha små versioner av dessa verktyg så att de kunde ta arbetet med dem. En kvinna kan bära längs en liten spinnrock på besök att fortsätta processen medan pojkar och unga män som ofta små vävstolar att väva medan de såg över fåren.