mynewspapers.net

Hur ger jag mig själv ett lavemang hemma?Ett lavemang används vanligtvis som en del av en avgiftning program och det är också vanligt förekommande att lindra symtomen vid förstoppning. Huvudsyftet med ett lavemang är att rengöra din kolon och tjocktarmen och att befria kroppen från överskott slaggprodukter. Ett lavemang ges ofta av en utbildad läkare eller sjuksköterska i en medicinsk kontor eller sjukhus. Dock med rätt verktyg och teknik, kan du ge dig själv ett lavemang hemma.

Instruktioner

• Samla de material som behövs för att ge dig själv ett lavemang hemma. Du behöver en mild tvål, en liter eller två av varmt vatten, en behållare med en flexibel slang kopplad och en lavemang munstycket. Se till att vattnet du använder är svalare än 45 grader Celsius, eller riskerar du skållning din kolon.

• Skapa din blandning av några droppar mild tvål och vatten. Använda två liter varmt vatten, men förstår att du kan använda mindre. Fyll behållaren med tvål och vatten blandningen.

• Få i position. Den position du använder beror på dina personliga preferenser. En gemensamma ståndpunkter innebär liggande på din vänstra sida och uppfostra höger knä mot bröstet. Du kan också lägga på rygg med knäna och huvudet stöttas upp. Detta gör att du kan titta på buken expandera som vattnet rinner in i ändtarmen.

• Smörj lavemang munstycket och infoga det långsamt i ändtarmen. Pressa i behållaren för att låt vätskan ange ändtarmen och tjocktarmen. Börja med om den hälften av vattnet och se hur du mår. Om du inte känner ett obehagligt tryck, lägga till en mer vatten, lite i taget. Lägg inte till mer än din komfortnivå.

• Behålla vattnet i din kolon i flera minuter. De flesta människor kan inte göra detta längre än fem minuter. Du kommer att känna trycket från tid till annan, men det går. Stå inte behåller vattnet, eftersom detta kan orsaka att oavsiktligt utvisa. Rullande kan från sida till sida hjälpa till att lindra trycket, eftersom den rör sig vattnet runt tjocktarmen.

• Utvisa vattnet. För att utvisa vattnet från din kolon, måste du ta bort lavemang munstycket. Du kan antingen sitta på toiler eller komma in i badkaret. Sitter på toaletten gör det svårare att utvisa allt vatten, men det är mindre stökigt än utvisa i badkaret. Om du har en hård tid utvisa, försök att inte anstränga, eftersom detta kan orsaka hemorrojder. Du kan bara behöva ändra ståndpunkter i några minuter, till exempel liggande på rygg eller mage eller vrida kroppen, så du ser tillbaka över axeln. Detta bör hjälpa dig utvisa vattnet från din kolon.