mynewspapers.net

Hur fungerar Twitter?

Hur fungerar Twitter?


Twitter är en microblogging webbplats och ett socialt nätverk. På Twitter kommunicera användare med hjälp av tweets, korta textutdrag som kan innehålla länkar och media objekt. Användare kan både tweet och läsa tweets från andra konton, med olika alternativ att välja som tweets du se. Twitter-användare kan skicka tweets till andra användare, nämna andra användare och "retweet" andras tweets. Även om Twitter är relativt enkel att använda för grundläggande uppgifter, erbjuder tjänsten en hel del potentiella komplexiteten i hur du väljer att använda den.

Tweets

Medium för kommunikation som används på Twitter kallas en "tweet". En tweet är en textsträng med en maximal längd på 140 tecken. Tweets kan innehålla länkar till webbsidor, media objekt som bilder och video, plus ett urval av formaterad textobjekt med speciella funktioner inom Twitter, inklusive hashtags och omnämnanden. Twitter presenterar tweets inom tidslinjer, med de senaste tweets som visas överst i en tidslinje. Twitter är tillgänglig via webbläsaren eller via ett program, till exempel på mobila enheter som kör Android eller iOS.

Efter

När du registrerar dig för ett Twitter-konto, kan du välja vilka andra Twitter-användare du vill följa. Om du väljer att följa en Twitter-konto, visas tweets från det kontot i din Twitter huvudtidslinjen. Detta inkluderar tweets från användare vars konton du har följt och något de har retweeted från andra konton. För att retweet en tweet innebär att upprepa tweet din egen tweet tidslinjen så att dina användare kommer att se det oavsett om de följer kontot som ursprungligen tweeted det. Andra Twitter-användare kan följa dig när du följer dem. Om en användare följer dig på Twitter, se de dina tweets i deras tidslinje.

Kommunicera

Twitter tillhandahåller olika sätt att kommunicera med andra Twitter-användare. Kan du svara tweets, i vilket fall tweet texten börjar med namnet på den användare som du svarar på, till exempel på: "@google jag håller inte." Du kan nämna någon i en tweet av inklusive deras användarnamn föregås av et-tecknet, som i början av ett svar. Om du antingen besvara en tweet eller inkludera ett användarnamn i en tweet att nämna användaren, visas meddelanden om detta i avsnittet "Anslut" i sitt konto. På samma sätt kommer du att se alla omnämnanden av ditt eget användarnamn under "Anslut". Du kan också skicka direkta meddelanden till någon du följa som följer dig tillbaka.

Upptäck

Avsnittet "Upptäcka" i Twitter kan du navigera de senaste tweets om olika ämnen. Du kan se en översikt över ämnen som tweeted, med dessa skräddarsys efter ämnen som är populära bland de konton som du följer. Du kan också se listan över trender ämnen, som omfattar dem som för närvarande ökar i popularitet. Twitter-användare inkluderar hashtags i deras tweets tweet på ett gemensamt ämne, till exempel "#summer." Här kan du direkt se vad som sägs om detta ämne, oavsett om tweets är från konton som du följer.