mynewspapers.net

Hur fungerar trådlösa högtalare på ett hemmabiosystem?

Hur fungerar trådlösa högtalare på ett hemmabiosystem?

Setup

Trådlösa högtalare är inte så mycket mer komplicerat än en vanlig trådlös talaren set-up för ett hemmabiosystem. Den enda skillnaden är tillägget av två enheter till mixen--en sändare och en mottagare (som är inbyggd i de trådlösa högtalarna sig). De allra flesta av trådlösa högtalare inställningar har utmärkt utbud--de arbetar oftast inte mindre än 150 fot och till och med 300 fot från sändaren, som vanligtvis är mycket nära din mottagare och DVD/Blu-ray-spelare. Detta är normalt ett mycket större avstånd än den genomsnittliga hem teatern entusiasten någonsin behöver. Trådlösa högtalare fungerar också genom väggar och möbler, så om du skulle behöva en behovet av att lyssna till en film i nästa rum, högtalarna kan placeras därefter. De är vanligtvis drivs av batterier eller en AC adapter.

Överföring

När användaren dyker i en DVD, Blu-ray-skiva, eller CD in i deras hem teatern set-up, ljudsignal skickas från DVD-spelaren till den stereo förstärkare som vanligt för avkodning. Stereon bearbetar också fortfarande exakt vad bitar av god information gå till vilka högtalare. Den trådlösa sändaren sedan omvandlar signalen till samma typ av radiosignal som används för att sända FM-radio och skickar den till lämplig högtalarna så länge de faller inom intervallet ovan nämnda. Dessa högtalare fungerar exakt på samma sätt fast högtalare gör, så diskret 5.1 och 6.1 ljudkanaler kan utnyttjas fullt ut, beroende på kvaliteten på ljudkällan.

Hemmabiosystem

Trådlösa högtalare inställningar kommer att arbeta med alla hemmabiosystem, dock några blir det lättare att konfigurera än andra. Många stereo mottagare kan köpas med en inbyggd FM-sändare Förutom vanliga högtalare portar, så att användaren kan välja att lägga till trådlösa komponenter när som helst. Detta sparar användaren från att behöva köpa extra utrustning senare. När du köper bara trådlösa högtalare på sina egna för användning med en gammal receiver, kommer att du behöva köpa separat en FM-sändare. Den ansluter till högtalare portarna på baksidan av enheten. När mottagaren processer låter information, skickar det till talaren portar som vanligt, med den enda skillnaden att sändaren plockar upp informationen och skickar den till rätt plats. En FM-sändare kan köpas hos någon återförsäljare som säljer trådlösa högtalare, men ofta kommer de förpackade tillsammans.