mynewspapers.net

Hur fungerar ett elstängsel?

Användningsområden för ett elstängsel

Elstängsel används främst för att skydda boskap från rovdjur. Om du äger en gård och har tunnland mark där dina hästar eller kor betar, kostnadsskillnaden mellan elektriska och traditionella är stängsel ganska betydande. Elstängsel är billigare och kräver mindre underhåll. Djur som hålls inne i ett elstängsel blivit utbildade inte att beröra stängslet--när de hittar att stängslet gör ont, de tenderar att hålla sig borta från den. En anpassning av boskap elstängsel är en underground elstängsel främst till hålla en hund på gården. Detta staket är osynlig, men en hund lär sig snabbt där gränserna är.

Hur staketet fungerar

Stängslet debiteras av ett aggregat som skickar högspänning genom kabeln. Ibland används ett rep eller elstängsel band istället för tråd. Avgiften skickas genom stängslet i 1 - 2-sekundsintervaller. Staketet fungerar som en öppen krets som stängs när en djur- eller person står på marken berör den. När banan är stängd, strömmen går genom djuret och resulterar i en chock. Den spänning som används beror på de djur som är att vara inhägnade. Det tar mindre spänning för korthårig djur än lång päls djur. I vissa fall tar det bara en chock att hålla djuret från att röra den igen. Men vissa djur är envis och kommer att försöka ett par gånger innan de bestämmer sig att hålla sig borta. Installationen av dessa stängsel skiljer sig mycket från en gård till en annan, beroende på deras storlek. De kan installeras av gör-det-självare med lite hjälp, eller det finns professionella elstängsel installatörer kan du hyra för att göra jobbet åt dig.

Underground sällskapsdjur elstängsel

De underjordiska staket, det finns en sändare ligger någonstans inne i huset. Hunden eller annan sällskapsdjur bär en speciell krage med en mottagare installerat i den. Det finns flera små stift av metall på insidan av kragen. Hunden blir nära stängslet, kragen gör en varning buller att låta hunden vet att det är på väg att bli chockad. Om han ignorerar varningen och börjar att korsa den underjordiska tråden, får han chockad. Även om det låter grymt, de flesta hundar är mycket smart och lära sig att inte gå utanför gränserna.