mynewspapers.net

Hur fungerar en skidlift?

Hur fungerar en skidlift?

Stolliftar

Det finns många typer av skidliftar som delas in i två huvudkategorier av antenn och ytan hissar. Dessa inkluderar spårvägar, gondoler, T-barer och rep-drev, men den vanligaste skidliften är stolliften från kategorin antenn. Stolliftar är byggda för att plats för två till åtta personer (double, quad, sex-pack) och transportera skidåkare från en bas lodge till ett tier mitten av berget där en annan hiss börjar eller rätten till toppen. Vissa skidliftar, kallas höghastighetståg fyrhjulingar eller 7.500.000, är snabbare på grund av sina löstagbara stolar. De är alla byggda med en cirkulerande rep kabel och stödjande torn.

Kablar och kapacitet

Rep kabeln är uppträdda över stödjande torn som gör en stollift igenkännlig från ett avstånd. Avståndet mellan tornen bestäms under installationen, baserat på hur lång och brant lift behov att få och dess förväntade kapacitet. De flesta stolliftarna byggdes under eller efter 1990-talet är avtagbart grepp lyfter menande varje stol top grip öppnar och stänger vid lastning eller lossning. Detta gör det möjligt att bromsa för skidåkare att få eller inaktivera utan att sakta resten av stolarna. Dessa grepp förklaras ingående på Skilifts.org. Denna typ av hissen kan vara dubbla hastigheten av en fast grepp stol men är dyrare. Greppet stolar är vävda i kabeln.

Löstagbar stolar

Hur fungerar en skidlift?


Är en bullwheel i varje ände av stolsliften. Dessa är vad hålla kabeln flyttar och omdirigera stolar vid lastning och lossning poäng. En av dessa är den enhet bullwheel, som vanligt elektriskt driver liften. Det finns också en cam-bromsning struktur på bullwheels och omgivande kärvar. Spänningen hålls av hydrauliska rams eller en motvikt system på drive bullwheel, som är i ständig förändring beroende på skillnader i vikt, temperatur och friktion. När en stol kommer in en slutstation det är kort spårade ur (rörliga med lägre hastighet än kabeln) medan avrundning stationen och som det lämnar stationen grips det åter kabeln återigen att få fart och gå med i processionen.

Extra säkerhet

Stolliftar är övervakad och underhålls under drift av lift aktörer som kan bromsa eller stoppa en hiss i en nödsituation eller osäkra situation. De flesta stolar har en passagerare bar att hjälpa människor att bo tryggt i sätet. Andra säkerhetsåtgärder inkluderar belastningstester med två gånger den avsedda vikten och i belysning benägna områden, elektriskt jordad hissar.