mynewspapers.net

Hur fungerar en pneumatisk häftapparat?

Hur fungerar en pneumatisk häftapparat?


En pneumatisk häftapparat driver naglar i objekt med hjälp av mekanisk kraft. Dessa verktyg används i en mängd olika branscher, bland annat husbyggande och möbler att göra, där hastighet och precision krävs för att slutföra en aktivitet. Alternativa namn för pneumatiska häftapparater inkluderar air häftapparat, air spikpistol, pneumatisk spikpistol eller pneumatiska häftpistol.

Driver en pneumatisk häftapparat

De flesta pneumatiska häftapparater drivs med tryckluft. Naglar drivs av luft som skickas till häftenheten genom en slang. Alternativt, konsumenterna kan köpa en pneumatisk häftapparat som drivs av bränsle. Denna typ av pistol fungerar på samma sätt till en förbränningsmotor. Med varje drag av dess trigger aktiverar en gnista igniter en inre bränsleceller. Detta driver en kolv som driver spiken. Det finns fördelar för båda typer av pneumatiska häftapparat.

Fördelarna med en pneumatisk häftapparat

På grund av sin blotta makt kan användare operativsystem pneumatiska häftapparater driva naglar snabbare än med en hammare. När den används i en luft häftapparat, kan naglar vara drivande på ett ögonblick. Detta gör att arbetet kan vara helt mer exakt och med färre fel.

Oro för säkerheten

Pneumatiska häftapparater är både bekvämt och lätt att använda, kan de också vara mycket farligt. Om de används felaktigt, kan de orsaka allvarliga och eventuellt dödliga skador. Den viktigaste åtgärden som en person kan ta när du använder en pneumatisk häftapparat för första gången är att läsa dess bruksanvisning. Verktyget bör aldrig vara pekade mot en annan person.

Ursprunget till pneumatiska häftenheten

En 2005 artikel publicerad i Winsted Herald-journalen anges att den pneumatiska häftapparat uppfanns i Winsted, Minnesota, av vänner brainstorming kreativa sätt att tjäna pengar på öl i mitten av 1950-talet. Enligt lokala lore berättade Reuben Miller sina vänner, "Vi måste uppfinna en automatisk spikpistol som fungerar som en kulspruta." Som ödet vill ha det, hade hans andra världskriget veteran vänner en fördjupad kunskap om kulsprutor sätt fungera. Efter att skapa modeller av detta nya verktyg, patenterade männen sin idé.