mynewspapers.net

Hur fungerar en gasvärmare vägg?

Hur fungerar en gasvärmare vägg?


Gasvärmare vägg arbete genom konvektion, vilket innebär att de värma luften framför människor och objekt, vilket ger rummet en toasty glöd. Det finns två typer av vägg gasvärmare. Vissa gasvärmare väggen har en pipa på utsidan som tillåter dem att dra in luft i den enhet som i sin tur gör gasen att bränna. Denna samma pipe utvisar någon eventuellt skadlig rök tillbaka utanför också. Det finns också ventless vägg gasvärmare, som fungerar lite annorlunda och faktiskt dra luften från rummet för att värma rummet.

Ventless gasvärmare vägg som installerats före 1980 bör ersättas eftersom de inte har utarmning syresensorn som nyare modeller har. Medan de flesta gasvärmare väggen bara pågå omkring 20 år och chanserna att någon som kommer i kontakt med en arbetande en som var installerat innan som är smal, har några äldre hus fortfarande dem. Utarmning syresensorn i nyare modeller kommer att stänga av gasen automatiskt om syret nivåer i rummet droppa ner till 18 procent. Detta är dock mycket sällsynta.

Gasvärmare väggen har några definitiva fördelar. De avger först, en mycket jämn värme med inget utkast, medan en elektrisk vägg värmare kan arbeta hårdare för att blåsa tillräckligt varm luft i rummet för att värma den. En annan fördel är det gas vägg värmare kommer att fortsätta att fungera även om kraften är ute. Slutligen, de är fristående, vilket innebär att de behöver ingen panna.

Gasvärmare väggen också har vissa några nackdelar. Den största nackdelen är att de inte är så bra för uppvärmning av hela ditt hem. De kommer bara värma rummet där väggen värmaren monteras. En annan nackdel är att när du använder gas för att värma det är en biprodukt från fossila bränslen. Slutligen, om du försöker installera din vägg gasvärmare själv, finns möjligheten att gasläckor.

Övergripande är gasvärmare wall en mycket bra och billigt sätt att värma rum i ditt hem. Medan de har nackdelar, kan de flesta av dem övervinnas med en liten förståelse för vilken typ av gas vägg värmare du har och hur den typen fungerar.