mynewspapers.net

Hur frysa sojabönor

Hur frysa sojabönor


Sojabönor är en proteinrik baljväxt, vanligt förekommande i mjölk och tofu. Sojabönor också fungera som ett substitut för kött i soppor och grytor. Torkade sojabönor säljs i butiker, men fryser nyskördade sojabönor är ett alternativ för dem som inte gillar med torkade ärter. Innan frysning sojabönor, måste du först förbereda dem för långtidsförvaring.

Instruktioner

• Kontrollera de färska sojabönor att se till att de inte är övermogna. Mogna soja bönor skida är ljust gröna, medan alltför mogna soja bönor skida är gula. En gång sojabönor har vände gula, får inte de frysas. Bara välja ljusa gröna sojabönor för frysning.

• Tvätta soja bönor skida noggrant. Torka försiktigt skida för att ta bort eventuella kvarvarande smuts. Avsätta soja bönor.

• Fyll en stor kastrull med vatten och ta med vatten till en rullande koka. Sätt din rena sojabönor i grytan. Koka sojabönor i vattnet i mer än fem minuter.

• Ta bort sojabönor från potten och doppa dem i en stor skål med isvatten i fem minuter. Tillsätt mer kallt vatten om det behövs. Låt sojabönor i vattnet tills de svalna helt. Dränera bort vattnet från sojabönor när de har svalnat och klappa dem torra med en ren handduk.

• Ta sojabönor ur sina baljor. Det snabbaste sättet att få bönorna ur skroven är att pressa dem försiktigt. Plocka genom sojabönor och avyttra någon bortskämd bönor. Bortskämd sojabönor vanligt är mörkbrun, svart, wafer-tunn eller skrynkligt.

• Placera sojabönor i fryspåsar för lagring. Inte packa fryspåsar för hårt - lämna lite utrymme i väskan för att säkerställa säker stängning.