mynewspapers.net

Hur formulera idéer

Hur formulera idéer


Idéer är livsnerven i kulturen, civilisationen, vetenskapliga upptäckter och konst. Men eftersom de börjar i ditt sinne, idéer är inte synlig för andra tills du tar dem till liv med orden. Formulera din idéer innebär att uttrycka dem i en vätska och sammanhängande sätt som andra kan förstå och relatera till.

Instruktioner

• Uttrycka dig skriftligt. Idéerna börjar som abstrakta begrepp, men skriva dem ner sätter dem i en konkret form och hjälper dig att ordna dina tankar logiskt. Om till exempel du är en blivande företagare med en idé till en produkt som du vill sälja till potentiella investerare, hjälper att sätta din vision till papper dig att definiera det tydligare. Du kan finjustera den, vilket gör det mer övertygande för andra. Beskriva arten av din idé tydligt och exakt, backa upp med bevis som visar dess potentiella fördelar och förklara hur du kommer att genomföra det.

• Tala kortfattat och enhetligt. Att undvika onödiga ord och fraser tar dig direkt till punkten och håller publikens uppmärksamhet. Om till exempel du vill inreda ditt vardagsrum i blått och vitt tema beach stil på en budget och vill övertyga din make att det kommer att göra ditt hem mer attraktiva och avkopplande att säga något liknande: "en blå och vita strand tema rum är avkopplande och kommer att göra oss tänka på de seaside semester vi hade när vi var barn. Det skulle inte kosta en massa pengar eftersom vi kunde skrapa ned och måla om gamla möbler och accessoarer med udda skulpturer gjorda av drivved."

• Gå med flödet. Talar flytande innebär att låta meningar att flyta in i varandra i en naturlig och logisk följd. Oavsett om din idé är en enkel eller komplex, gör en sammanhängande struktur det mer attraktivt och begriplig. Om du skriver till exempel en svenska uppsats bygger på tanken att en författare arbete påverkas av en plats eller miljö, en mening som citerar en relevanta utdrag ur ett personligt brev där författaren diskuterar det naturliga landskapet kan följas av en annan som förbinder brevet med en av författarens dikter eller prosa fungerar om den naturliga världen.

• Tala tillitsfullt och uttryckligen. Detta kan fängsla dina lyssnare och bidra till att sälja din idé. Stå eller sitta upp rakt medan du talar, ta djupa andetag, subtilt betona nyckelord, modulera din ton och takt enligt ditt material och gör din röst ett instrument för den passion du känner för din idé. Inte vara rädd att prova dina nya kommunikationsförmåga på vänner och familj.